Dobili smo pretnju iz vrha Vlade da moramo da pazimo šta pričamo i da će cenzori doći u redakciju bloga kako i pratili šta se dešava. Zato smo odlučili da se povučemo i prekinemo dalji rad bloga na neko vreme.

…šalim se naravno, kakva crna Vlada, oni onako blentavi pojma nemaju gde udaraju, nego mi ovo nešto bilo zanimljivo kao početak teksta o gašenju bloga jer je poprilično aktuelno u Srbiji.

Istina doduše jeste da će blog biti ugašen na minimum godinu-dve, posle 3 godine rada

Razlog?

Moram se posvetiti bitnijim stvarima od blogovanja, a razlozi su, sem dodatnog vremena provedenog sa ženčetom i klincima i ova tri

  1. Moram da smršam i da se tome posvetim 101% i svu energiju koju imam da u to preusmerim, jer  eto, imam okruglo 100kg viška. Taj bug koji je aktuelan već 16 godina i moram da malo ozbiljnije poradim na njemu.
  2. Nemam više tema na baferu a slabo vremena imam za dalje pisanije – više ne putujem 5h dnevno na posao pa nemam kad da kuckam tekstove. Prvobitna ideja mi je bila da blog prepustim drugim autorima, ali je odziv drugoh autora bio slab tako da od te zamisli odustajem.
  3. Dodatna ušteda slobodnog vremena

Blog će biti online i čitljiv bar još 5 godina, ali neće biti novih tekstova bar još godinu dana – jedino što može da se pojavi su neki sterilni tutorijali o nekim specijalnim temama tipa konfigurisanje IDS-a, Linux cluster i slično, čisto da bi mi bilo lakše da dođem do njih kad mi zatrebaju, umesto da jurim po Evernote-u.

Geek Webshop nastavlja sa radom, najviše zbog humanitarne note i on nema veze sa ovom pričom.

Paralelno sa zatvaranjem bloga prekidaju se i aktivnosti na Facebook/TW/Facebook stranici bloga tako da možete slobodno da ih otpratite. Neću gasiti profile na društvenim mrežama da ih ne bi neko preuzeo i zloupotrebio – već ću jednostavno samo da zaboravim na njih – jedina društvena mreža koju nastavljam da koristim je Linkedin.

Notifikacije o komentarima više ne dobijam na mail, kontakt forma će biti moguća samo za kontakt povodom izrade sajta za 50€. Još ono što može da se pojavi na blogu jesu neki sajtovi od po 50€ koje sam napravio, čisto kao portfolio.

Ponavljam, blog ostaje online ali neće biti novih sadržaja na njemu godinu-dve.

Hvala svima na praćenju bloga, učestvovanju u njegovom radu i svemu ostalom.
Čujemo se za godinu-dve-tri.

Pozdrav!

:wq!