Poziv grafičkim dizajnerima za redizajnom logoa

Poziv grafičkim dizajnerima za redizajnom logoa

Ako ste grafički dizajner možete dizajnirati logo za ovaj blog, koji će se koristiti na blogu minimum godinu dana. Logo će se koristiti na Fejsbuku (cover i profilna), Tviteru (cover i profilna), blogu, YouTube-u i svuda gde se inače koristi logo sajta Kompjuteras.com

Zašto godinu dana važnosti?

Ideja je da se svakih godinu dana radi poziv grafičkim dizajnerima da promene logo bloga i nebitno je da li ste teški profesionalac sa milion klijenata ili početnik koji nije imamo ni jednog klijenta do sad. Posle godinu dana se objavljuje novi poziv i ako se niko ne javi u roku od 2 meseca, logo ostaje aktivan i dalje…a naravno, postojeći dizajner koji je napravio blog može slobodno raditi redizajn postojećeg bloga. Ukratko, ideja je dakle da godišnje ispromovišemo bar jednog grafičkog dizajnera i njegovo znanje kad je grafika u pitanju.

Šta grafički dizajner dobija time?

S obzirom da je rad dobrovoljan – prvenstveno dobijate besplatnu reklamu. Link ka portfoliju radova ili drugoj web lokaciji koju mi pošaljete će se nalaziti u futeru dok god je logo aktivan (promenom loga menjaće se i link), objavom na društvenim mrežama o promeni loga i linku ka portfoliju dizajnera kao i možda zasebnoj objavi kako bi reklama ostala trajna. Vi slobodno možete na svojim potfolion ili reference lokacijama postaviti referencu sa Kompjuteras.com – a ja ću da potvrdim i dam preporuku gde bude trebalo.

Napominjem i da ste posebno dobrodošli ako tek ulazite u vode grafičkog dizajna i do sad niste imali klijente – idealna šansa za prvom stavkom na portfoliju.

Zahtevi

Postoje tri zahteva…

Prvi je da logo treba da se nekako uklapa u tu „Kompjuteraš/Haker/Kompjuteri/slično“ geek priču.
Drugi je da nekako u okviru samog loga (ili pored, kao što je sad) bude natpis „Kompjuteraš“ (i „Компјутераш“ na ćiriličnoj verziji sajta) čisto da bi ljudi koji su na sajtu pogledom u logo znali gde su. Ovo je potrebno samo za sajt, ne i za društvene mreže i ostale stvari.
Treći je d
a se uklapa u postojeće dimenzije (sadašnji glavni logo na blogu je dimenzija 380×80). Ne bih baš da zbog logoa radim redizajn celog sajta.

…a sve ostalo na samom dizajneru, počevši do uparivanja boja pa nadalje…

OBAVEZNO
S obzirom da će se logo koristiti i za društvene mreže treba da se naprave i coveri za Facebook i Twitter (slobodni stil, dizajneru je mašti na volju kako će tu šta uklopiti – tako da se tačke 2 i 3 ne računaju) i jedan kvadratni logo za profilne fotke na društvenim mrežama

OPCIONO
Ako želi dizajner želi i ima vremena može napraviti i dodatne stvari koje se neće aktivno koristiti – poput vizit karte (inače mrzim vizit karte), dizajna šolje, printa za olovke, sveske, kese, majice i šta god dizajneru na pamet padne – dakle može i ceo stack. Ove opcione stvari, iako se neće koristiti postaviću ih na objavi vezanoj za promenu loga (moraću napraviti objavu ako bude toliko materijala za pokazati) tako da čitaoci mogu videti kompletan paket koji je dizajner u moći i znanju da izradi za svog klijenta.

Poziv

Poziv je otvoren, ali imajte u vidu da logo koji je već objavljen – mora da bude tu minimum godinu dana. Ako mi se svidi vaš logo – okačiću ga kad postojeći logo istekne. Trenutni logo je na sajtu već dve godine – tako da je sve spremno za zamenu. Ukoliko ste zainteresovani kontaktirajte me putem kontakt forme.

Ovo je ono što blog za sad ima, kad je logo u pitanju, te kao što rekoh, autor je Ivan Blagojević.

Profilna za društvene mreže

Facebook cover

Ukoliko ste zainteresovani za izradom logoa ili kompletnog paketa za kompjuteras.com – kontaktirajte me putem kontakt forme.