Hej IT poslodavci iz regiona, hedhanteri i HR-ovci…da vas naučim nešto korisno!

Naučiću vas nešto korisno što će i vama i kandidatima za posao uštedeti dosta dosta i vremena i energije, a zna se da je vreme novac, tako da posle čitanja ovog uputstva možete slobodno da mi donirate neke pare na Pejpal jer ćete ih imati na pretek posle uštede koje ćete ostvariti sledećom lekcijom – a ako oglase pišu vaši HR-ovci koji se nisu konsultovali sa nekim tehnikalcima pre plasiranja oglasa, prosledite im ovaj tekst. Elem…danas ćemo učiti kako se piše reč DevOps.

DevOps se piše ovako, slovo po slovo, da bi bilo lakše za zapamtiti:

 • D   (kao dunja)
 • e    (kao Engleska)
 • v    (kao vetar)
 • O   (kao oko)
 • p   (kao paprika)
 • s    (kao student)

…eto, nije bilo teško…ajmo sad svi zajedno da napišemo 3 puta reč DevOps. Ako vam je lakše, prekopirajte odavde sledeće 3 linije u neki svoj Word pa odštampajte:

 1. __________
 2. __________
 3. __________

Dakle, trebalo bi da izgleda ovako:

 1. DevOps____
 2. DevOps____
 3. DevOps____

E tako, sad pošto ste naučili, treba da se naviknete da pišete ‘DevOps’ u oglasima u kojima se traže znanja i veštine DevOps-a odviknete od pisanja ‘Linux System Administrator’ ili ‘System Administrator’. Ovo isto važi i za hedhantere i HR-ovce sa Linkedina, ako nekome u profilu piše da je ‘Linux System Administrator’, ‘System Administrator’, ‘Windows Administrator’ ili ‘Network Administrator’ – to nikako ne znači da su tu u pitanju DevOps-i, onaj ko je DevOps njemu će pisati ova reč koju smo gore naučili da pišemo, tako da nema potrebe da cimate tog nekog bar dok ne ovlada znanjima DevOps-a i to stavi na taj Linkedin.

Primetićete takođe, ako proguglate, da su i na Vikipediji napravili odvojenu stranicu za System Administratora a odvojenu za DevOpsa – tako da možete i tamo da proverite, kako se šta piše i šta je tačno čiji posao tu.

Nema na čemu.