Пар стотина речи о Компјутераш порталу

cover

Елем, дојадило ми да свима који ме питају стално и стално понављам исте и исте песме које почињу са: „Да би заштитио систем мораш да…„, Да би заштитио комп од шпијуна и спречио крађу путем е-банкинга мораш да….„, Да би имао стабилан систем мораш да…„, WТF, како да заротираш видео???„, па сам решио да све те „морајуће“ одговоре лепо спакујем на веб, те кад ме неко нешто пита да му пошаљем линк ка тексту и воздра.

…али су онда текстови бежили сталан раст посета, људи су ме стартовали путем имејла о разноразним темама, распитивали се, било им је то нешто занимљиво те сад на средини 2017-те после годину дана, блог бележи више од 80.000 прегледа страница месечно, има око 7.000 пратилаца на друштвеним мрежама уз тенденцију сталног раста, људи се распитују, желе да науче нешто ново и тако ја уђох у те блогерске воде и заразих се блоговањем иако се и сад јежим на појмове „утицајни твитераш“ и „блогер“. Јако мудо, ево гаће ми се тресу.

Захваљујући богатом искуству са корисницима и информационим системима, како у пословном тако и приватном сектору, схватио сам да упутство треба бити написано кроз спрдњу и шалу, не кроз строгу и стерилну ИТ терминологију, како би људима било све много јасније, те их тако натерати да пробају сами да се изборе кроз проблеме са којима се сусрећу.

Шта ћете наћи на овом блогу?

Решења на питања која муче кориснике, везане за живот ИТ-јеваца и нека њихова размишљања али и оне текстове везане за заштиту ИТ инфраструктуре и корисника у тој инфраструктури, проблеме са рачунарима, неке основе хаковања, упознавање са неким паралелним системима који постоје а који вам могу бити корисни, утисцима са разговора за посао, ситуације које ће вас навести да се самоедукујете, препоруке, савете…а све кроз читљиве текстове, можда и понеку псовку или саркастичну доскочицу.

А шта нећете наћи на Компјутераш блогу?

Сва упутства и препоруке су прошла на основу мог искуства са њима, ни један текст није копипејстован са светских мега-блогова и портала што велика већина домаћих ИТ портала и блогова практикује, као ни силовање СЕО-а текстовима које би корисници тражили по Гуглу.

Дакле, оно што на блогу нађете, ја сам пробао и користио па вам зато препоручујем или вас зато саветујем. Зато нећете наћи текст о таблету HiperJapanacTab XYZ који је прекопиран са ко зна ког портала и који је ту само да би било по СЕО и привукао пар стотина или хиљада посета више. Поента овог блога није имати што више текстова па на основу тога привући посећеност већ написати нешто квалитетно и проверено и из првог лица што људима може помоћи.

Нажалост, слободног времена је премало (посао, деца, Балкан, лудило…) па не стижем да се мало више посветим блоговању, а имам подоста тема на лагеру и баферовано у мозгу и објавићу их сигурно, само је питање кад 🙂

Шта људи замерају овом блогу?
Што понекад претерам у сарказму или шали. Додуше, то ми замерају и у животу. Умем понекад да претерам, признајем.
…и то што не обраћам пажњу на СЕО оптимизацију блога те понекад текст буде већи и тежи него што треба…али ме за профи СЕО искрен да будем све нешто заболе она ствар.

Шта је мени као аутору душевна храна, кад је овај блог у питању?
Кад ми особа путем имејла, коментара или друштвених мрежа каже да је захваљујући блогу решила проблем или нешто научила што раније није знала или је нешто заинтересовало за нешто због онога што је прочитала.