Хоћете да се више људи вакцинише?

Вакцине су апсолутно безбедне за употребу, неочекиване нуспојаве се јаве на један случај од милион и решење су за овај проблем са пандемијом и помоћу њих излазимо из кризе. Пандемија је тежак државни проблем – економија трпи а са економијом се урушава све – онда ево лаког решења за саму државу како вакцинисати целу нацију и извући државу из кризе: Гарантујте безбедност вакцина новчано.

Пример, ако се вакцинишете држава пристаје да издржава чланове ваше породице наредних 50 година ако вам се нешто деси због вакцине, ако сте због вакцине постали стерилни да вам исплати рецимо милион евра одштете, да ће држава платити лечење у најеминентијим здравственим установама ако се деси нека компликација и нешто слично. Где је проблем, ако је заиста проблем један у десет милион случајева – на нас 8 милиона то би био заокружено 1 случај исплате, то је 1 милиона евра укупно, за државу неосетно ако за последицу има извлачење из економске кризе. Ма нека буде и 100 проблема са вакцинама на нас 8 милиона, са дакле 100 милиона евра ви решавате кризу, добро улагање, бар мени делује.

Па држава не може да гарантује, морала би онда да гарантује и за остале вакцине, лекове, знамо сви да се понекад заиста деси да неко не реагује на лек очекивано? Истина, али ово је ванредна ситуација глобалних размера, економија у расулу, држава се урушава, нека подрже само по питању вакцинације, ако ће 1 или 100 милиона евра трошка и то чак не гарантованих него потенционалних милиона евра трошка решити ситуацију – зашто онда не?

Тиме држава решава проблем са кризом, посрнулом економијом, бројем мртвих, нових мутација, оптерећености здравственог система и свега осталога. Тврдите да су вакцине безбедне – мени ваше речи не значе ништа на узорку од претходних годину и по дана, али ако потпишете да ћете новчано пеглати ако се деси неки проблем после вакцинације и гарантујете новчано за њих онда зашто да не, вакцинисаћу се а и ви сте ту мирни и ја сам ту миран, један или два случаја за решење проблема – прихватљиво, а још убијате и те зле антиваксере и стајете на страну науке и званичне медицине и конкретно, не само празним речима и хистерији по хепију, пинку и новој.

Чисто да не буде забуне, ово пише човек који се и вакцинисао и ревакцинисао и то оном „најозлоглашенијом“ ‘меричко-њемачком вакцином, али то што сам се вакцинисао не мора да значи да слепо верујем како ваксерима тако и антиваксерима, мене само занима – ако је вакцина решење проблема, и ако се дрви на свим могућим медијима икада да је вакцина решење, ако све државне главешине веле да је вакцинација решење, ако онај мрљави кризни штаб каже да је вакцинација решење – зашто се онда то не подржи финансијски и отворено, ето бар само у случају нежељених исхода вакцинације, знајући да је она мала до никаква, неприметна.

Ово чак може и глобално, размишљам зашто Амери као економски најјачи не иду са овом логиком, хајде сви се вакцинишите а ми ћемо пеглати финансијски ако се деси нешто непланирано узроковано вакцином, ако нам ово реши проблем са панедмијом пристајемо а пошто су вакцине безбедне онда чак и неће бити неких трошкова по нас.