Израда сајта за 50 евра [неважеће]

Израда сајтова за 50€ је укинута до даљњег.

Stari tekst

Ljudi se žale da im je mnogo da plate više od 500€ za sajt profesionalnim web programerima – što jeste realna cena – ali ne bi baš toliko da padnu u trošak, komšijin mali im napravi sajt koji pukne posle par meseci ili dana, nemaju vremena da se sami muče sa pravljenjem sajta – a trebalo bi firmu nekako predstaviti na internetu.

Kako kupac da zna o dođavola – gde ste, čime se bavite i kako da vas nađe? Da zove možda telefonom 988 pa pita za vaš telefon? Paz’ da neće!

…evo, ja ću vam napraviti sajt za 50 evra, napisaću vam najiskrenije šta ćete dobiti za te pare, a šta ne, sa sve skrivenim troškovima.

Šta dobijate za tih 50€

 • WordPress sajt sa jednom od besplatnih ili komercijalnih tema koje imam u svom vlasništvu i uz nikakve izmene nad temama (ili eventualno neke minimalne)
 • Respozivan sajt čitljiv i sa mobilnih telefona i tableta
 • Kontakt forma
 • Google Maps sa lokacijom vaše firme (ukoliko se radi o firmi)
 • Osnovna optimizacija sajta za pretraživače (SEO)
 • Galerija slika
 • Osnovne stranice koje su vama bitne sa sadržajem koji vi navedete: O nama, Proizvodi (lista proizvoda sa cenama, ne i mogućnost naručivanja), Kontakt, Naši partneri, Naši klijenti, Naši radovi, Blog (čiji ćete sami da popunjavate), Radno vreme, linkovi ka vašim profilima na društvenim mrežama i slično što mislite da je bitno vašim posetiocima i kupcima. Sadržaj ćete mi dostaviti vi i to što ste dostavili biće kopipejstovano na stranice zato sami pazite na pravopis i šta ćete pisati.
 • Ispravke grešaka u prvih 30 dana života sajta, ako uopšte naletite na njih. Greška nije recimo „hoću ovo da bude ovde a ne onde“ ili „ovo je crveno a ja hoću zeleno“ ali jeste recimo „nešto neće mailovi da mi se šalju iz kontakt forme“ ili „kad kliknem ovde piše mi nešto ERROR 404“
 • Jednu godinu besplatnog hostinga. Dozvoljeni prostor na disku za sajt je 200MB što je više nego dovoljno za klasičnu prezentaciju. Posle godinu dana možete ili da premestite sajt na hosting gde vi želite (sami ili uz moju pomoć po ceni od 10€ na sat) ili da nastavite da koristite trenutni hosting po ceni od 50€ godišnje. Ako ne produžite postojeći hosting ili ga ne premestite – sajt će biti ugašen a vi ćete dobiti bekap sajta na mail sa linkom za download.

Šta ne dobijate za tih 50€

 • Održavanje i ažuriranje sajta (core fajlovi, dodaci, dodatne bezbedosne postavke)
 • Bekap sajta (posle prve godine besplatnog hostinga)
 • Naknadne izmene nad sajtom. Bilo kakve. Izmene samog sadržaja možete da radite vi, pošto je u pitanju WordPress koji lakši za korišćenje ne može da bude nego što već jeste.
 • Obuku oko korišćenja WordPressa – guglajte, sve je na internetu u par klikova i WordPress je odlično podržan od strane internet zajednice.
 • Domen. Cena domena varira od 5-50€ godišnje zavisno od toga za koji ste domen zainteresovani (com je oko 15€) a ima i besplatnih domena koje možete koristiti, tipa mojsajt.tk i slično
 • Hosting jeste prvu godinu besplatan ali samo prvu godinu – posle te prve godine ili premeštate sajt na neku drugu lokaciju ili produžavate korišćenje za 50€ godišnje. Pun bekap sajta ćete dobiti na mail i isti možete hostovati gde vam drago. Ako želite moju pomoć kod migracije cena za to je 10€ na sat (dobićete prvo procenu koliko mi je sati potebno)
 • Bilo kakve dodatne želje i prohteve

Dakle, za 50€ ćete dobiti lep i razumljiv sajt kojim ćete predstaviti firmu na internetu, potencijalni kupci će imati dovoljno informacija o tome čime se bavite ili šta prodajete, lako će vas naći na internetu kucajući vaše ili ime vaše kompanije na Guglu – jednostavno…bićete vidljivi na internetu. Napokon.

Da ne bude zabune: Cena od 50€ jeste jednokratna cena za izradu sajta pod gorenavedenim uslovima, prva godina hostinga sajta i ako ćete koristiti neki od besplatnih domena (što nije preporučljivo).

Zbog cene koja je takoreći džaba, nije dozvoljeno mešanje u rad i nekakvi posebni zahtevi, jednostavno – moraćete da mi verujete. Ukoliko imate dodatne želje ili prohteve, moraćete ipak razmisliti o angažovanju profesionalnih web dizajnera i programera ali budite spremni i za dosta veću cenu.

Dodatne opcije

Domen i hosting kupujete vi ali ako želite da ja to uradim umesto vas to će vas dodatno koštati 60€ godišnje. Ako je u pitanju co.rs domen moraćete vi da ga kupite jer se radi o kupovini domena od strane pravnog lica.

Ukoliko želite da ja održavam sajt to će vas koštati još 15€ mesečno. U održavanje sajta spadaju sledeće radnje: mesečni bekap sajta, ažuriranje dodataka i core fajlova, bezbednosni audit i dodatna podešavanja ukoliko su potrebna kao i ispravke sitnih grešaka u sadržaju.

Ukoliko želite verziju sajta na dodatnom jeziku to će vas koštati još 50€, sadržaj prevodite vi, ja ću vam samo napraviti dupliranu verziju (pomoću takozvanog WordPress Multisite).

Sajt će inicijalno biti na adresi poput primer.kompjuteras.com/sajt dok mi ne date podatke za migraciju na vaše okruženje. Migracija je besplatna. Rok izrade sajta je 3-10 dana.

DODATNA USLUGA CENA
Hosting posle prve godine +50€ godišnje
Održavanje sajta (mesečni bekap, ažuriranja, nove stranice, ispravke postojećih stranica) +15€ mesečno ili +10€ na sat
Dodatni jezik (kao podfolder, putem WordPress network opcije) +50€ po jeziku
Online prodavnica (plaćanje prilikom preuzimanja, ja pravim stukturu prodavnice po kategorijama koje mi isporučite, vi unosite proizvode) +300€
Mini obuka oko korišćenja WordPress-a ili online prodavnice (postavite pitanje putem emaila, dobijete odgovor ili detaljno uputstvo na mail) +10€ sat
Konsultacije oko izbora ili kupovine domena
+10€
Konsultacije oko SEO i reklamiranja putem društvenih mreža i Gugla +30€
Održavanje FB stranice, plasiranje reklama, animiranje posetilaca (bez budžeta za same reklame koji može biti od 2-200€ mesečno). Obavezne konsultacije pre ove usluge. +30€ mesečno + 30€ jednokratno

Ukoliko ste zainteresovani, kontaktirajte me putem ove kontakt forme. Sa izradom sajta počinjem posle evidentiranja uplate. Uplata se vrši na moj privatni broj računa ili na PayPal nalog.