Која је сврха бежичних пуњача за телефоне?

Покаже ми комша његов бежични пуњач за телефон и покушавам логички да схватим потребу за постојањем таквог пуњача – те сем хваљења у друштву „имам бежични пуњач“ не видим саму сврху истог.

Бежични пуњач је бежичан само зато што телефон, паметни сат, слушалице или друге уређаје који подржавају овакав вид пуњења не мораш да накачиш на њега, све остало сем тога мораш….имаш струјни кабл који иде до утичнице, кабл који иде до самог пуњача и сам пуњач који је као оно да ставиш шољу од чаја на њему – а телефон пуниш тако што га ставиш да лежи на таквом пуњачу, дакле – нема оно уђеш у кућу и пуни ти се телефон него мораш телефон да положиш и оставиш на таквом „бежичном“ пуњачу, а чак колико чујем – телефон се иначе пуни спорије него на регуларном пуњачу – па онда, чему?

…па ако сам већ устао и дошао до пуњача да би напунио телефон онда ћу и да му утакнем кабл сунце му пољубим…а још, за разлику од овог што се пуни бежично, могу да дрндам телефон док се пуни јер овај који се пуни бежично мора да буде фиксиран на бежични пуњач.

Као предност пуњења бежичним путем видим само то што ће онај џек на телефону за пуњење трајати дуже и неће се излизати или сјебати временом. Овакве пуњаче сад какви јесу видим као увод или бета фазу израде правог бежичног пуњача – ево сад имамо телефон који се може пунити овако али ето за годину-две-три ето пуњача који окачиш негде на плафон у стану и пуни телефоне свима у соби а за десетак година ето пуњача негде на Авали и екстенера свуда по граду – који ће пунити сва кола која се возе Београдом, баш као што је Тесла ономад нешто слично смишљао око бежичне испоруке енергије.

Aко неко има логичније објашњење сврхе бежичних пуњача данас, нека напише у коментарима, мени сад тренутно ништа паметно не пада на памет.