Представите пословање ваше фирме на овом блогу – бесплатно

Ако имате своју софтверску кућу, направили сте програм који продајете, одржавате сервере даљинским путем, имате сервис, хостинг компанију, ИТ консултантску фирму, велики сте и успешни или сте мали али добро организовани а при том сте домаћа фирма – а кад кажем домаћа мислим да сте из Србије, Хрватске, БИХ, Црне Горе, Словеније или Македоније или сте чак и наш човек који ради у фирмама које нису са ових подручја – можете објавити текст на овом блогу, потпуно бесплатно, са све повратним линковима ка вашем сајту – а зна се који значај имају беклинкови (енг. backlinks) за позиционирање на претраживачима, информацијама о ценама и слично а ово су услови које морате да испуните:

То што пишете, а пишете ви а не ја - мора бити корисно читаоцима
Дакле никакве СЕО лудорије, строги хвалоспеви и трабуњања – за то контактирајте Хало Огласе или сличне сервисе. Гледајте да текст не буде стерилан – нико не воли да чита стерилне ‘на Ви’ текстове, поготово ако је текст дужи од 2-3 пасуса.

Пример: ако сте сервисер можете да опишете како изгледа чишћење лаптопа од прашине, замена термалне пасте или детекција квара матичне плоче уз видео материјал или фотографије које прате да објашњења. Ако продајете софтвер – шта се све са тим софтвером корисно може урадити, које сте алате и технологије користили у изради софтвера и слично. Ако сте консултант можете навести рецимо које конкретне уштеде у пословању може имати клијент који ће купити баш производ за који сте надлежни. Ако сте вебдизајнер опишите програмски језик који користите, његове предности и мане. Итд, итд, итд, схватили сте шта сам хтео рећи.

Текстови морају бити уникатни и нигде никад раније објављени
Овде могу бити само уникатни и ауторски текстови, никакве агенције, копипејст текстови, текстови преведени ко зна одакле и слично.
Ова понуда важи само за фирме које послују у екс-СФРЈ
Дакле, легалне пријављене фирме које послују на подручју бивше Југославије, небитно где је централа, да ли је у Америци и слично.
У обзир долази и да фирма не послује код нас али сте ви наш човек и презадовољни сте радом у тој фирми – рецимо можете написати утиске о томе како је радити у тој фирми, шта све имате, шта бисте мењали и слично.
У обзир долазе само едукативни текстови везани за један производ или услугу коју нудите
Ако имате више производа или услуга у понуди – биће више одвојених текстова, исто бесплатних наравно – док год су едукативни и корисни.
Пише се на нашем језику
А наш језик је српски, хрватски, босански, пише се неошишаном (неосисаном) латиницом или ћирилицом (на блогу ће постојати могућност читања на оба писма)
Могућност коментарисања испод блога је обавезна
Јер ово је блог, није испитни центар, људи морају ако желе, да искажу мишљење о ономе о чему сте писали. Коментар може бити обисан само ако вређа на националној, расној, сексуалној или било каквој другој основи која ниђе везе са текстом или ИТ сфером.
Морате се представити испод текста
Дакле кратак „Иза овог текста стоји“ односно део који ће стојати испод текста – ту представите себе, наведите релевантне линкове и напишите оно што мислите да је корисно да људи знају о вама – све у 2-3 реченице. Послаћете ми и слику или лого који треба да стоји у тој секцији.
Не постоји никакава цензура
Пишете о чему желите, опуштено, волим рећи – као у кафани после 2 пива. Ја ћу вас цензурисати или блокирати само ако у тексту постоје увреде на националној, верској, расној, сексуалној или било којој другој неприкладној бази.
Напомена
Уколико сте планирали да напишете дужи текст имајте на уму да дуже текстове људи читају само ако имају одређену дозу хумора и имају одређену дозу занимљивости, ако немају претвориће се у scroll-only текстове без икаквог читања или интеракције. Дакле гледајте да текстови не буду сувопарни и стерилни, јер се људи на њима задржавају пола минуте, искролују, виде слике и ту је крај. Пример корисног и занимљивог мало дужег текста можете видети овде

Оваквим приступом ви представљате своју фирму интернет заједници, добијате бољи СЕО, можда нове клијенте или нове запослене и бесплатну рекламу а посетилац блога додатно знање које ће кроз ваш текст добити – што је и поента овог сајта. Дакле – сви смо срећни.