Бежите децо из ове говнаре од државе чим вам се укаже прилика

Сад су актуелни ти неки мудросери са анализама како се са нашим платама и нашим ценама живи боље него у тамо неким „државама“ са њиховим платама и њиховим ценама. ИТ-јевцима је боље овде него тамо. Ту су и други мудросери „Еееееее лако је тако, побећи одавде, ајде буди храбар и бори се!“. Против кога се борити? Па цео народ је проблематичан. И није ту плата проблем мада је и она, све остало је проблем. Све.

Идите тамо где ће неки задригли маторац са позиције у општини који само покуша да вас, жену, сексуално узнемири – заглавити у затвор и бити на стубу срама доживотно, уместо овде где ће се истом тај неки зомби народ тапшача дивити до бесвести, правити му организоване митинге подршке и аплаудирати – јер је члан њихове странке и запослио их је преко везе.

Идите тамо где ће пироман који је запалио кућу неком новинару а игром случаја исто битна фаца у општини и странци, бити у затвору по кратком поступку а не, као и „оно“ из претходног примера, бити дочекиван уз овације страначих зомбиja, организоване митинге подршке и аплазузе тог истог тупавог зомби народа тапшача.

Идите негде где се не може десити да армија људи са фантомкама сруши цео један кварт булдожерима и да не само за то нико неће одговарати, него ће и први човек те неке државе то све и подржати, као нешто што је сасвим у реду и нормално и да је безвезе што то ти са фантомкама нису урадили по дану.

Идите тамо где ће министар коме се докаже да је плагирао сопствени докторат из моралних разлога дати оставку и извинити се нацији, уместо тоталног игнорисања и њега и његовог газде, с обзиром да га странка чува. И идите негде где новинари не откривају преваре са дипломама него истражни органи. Идите негде где постоје истражни органи.

Идите тамо где ће човек који је отворио приватни факултет помоћу муљања са измишљеним адресама, измишљеним професорима и који је поделио богаоца диплома свима који су имали паре – завршити иза решетака а не у својој викендици поред мора, без да је ико сем новинара уопште и покушао да истражи тај случај.

Идите тамо где државни тужилац јебе мајку свима за које се докаже да су кршили закон небитно ко су и шта су па све и да су министар полиције који намешта послове са продајом оружја своме ћаћи, уместо да будете у држави за у којој нико и не зна да ли је државни тужилац жив, како изгледа и где обитава, а уредно прима плату.

Идите тамо где вам неки болесни ум неће изорати цео град тако да не можете да се крећете, негде где се новогодишња јелка неће платити некажњено са преко 80.000€ наших пара, где ће сваки тендер који је намештен са условима за само једног понуђача бити под оком истражиних органа уместо тоталног игнорисања свих.

Идите тамо где ћете моћи да се лечите ако се разболите, негде где нећете чекати две године на скенер мозга, негде ће вас као некога ко је цео живот уплаћивао здравствено осигурање у дому здравља или болници дочекати као човека а не као последње говно остављајући вас да чекате бесконачно на преглед у нади да ћете у међувремену умрети. Негде где вам доктор неће тражити 100 евра и флашу Чиваса да би вашу мајку која трули од рака ставити на лечење, већ ће му то бити обавеза без икаквих изговора.

Идите тамо где се не може десити да син богатог ћалета згази девојку на пешачком прелази и ником ништа. Негде где силоватељи неће бити пуштени из затвора после годину дана, негде где не постоји суд који пусти на слободу пре времена сваког криминалца којег полиција тешком муком ухвати.

Негде где је ваш министар иностраних послова господин човек који не бламира вашу државу певањима Осман Аге другим државницима по столовима.

Идите тамо где је сељак на селу господин човек а не последња сиротиња на рубу умирања. Тамо где су људи који су бранили своју државу и остали инвалиди хероји о којима се држава брине – а не остављени себи на милост и немилост.

Негде где је ваш председник председник свих грађана а не само оних који су чланови његове странке или му се беспрекорно диве. Где ваш председник сме да оде и на телевизије које нису под његовом узицом и да одговара на питања која нису намонтирана од стране квазиновинара, негде где га и онај народ који га не воли баш нешто може нешто питати јер је он и њихов председник.

Негде где ће онај ко не испоштује уговор плаћати пенале уместо тоталног игнорисања. Негде где сте ви господин потрошач а не последње говно које ту дошло да остави паре и јебе нам се за њега.

Негде где новинара који објави лажну вест судски гоне до последњег динара, уместо што се игнорише јер се улизује и подржава оне који су на власти.

Идите негде где постоје органи државе, где не почиње и не завршава се све на председнику државе, где исти није господар живота и смрти, где постоје неки органи који могу рећи „Чекај бре, не можемо се бавити гондолама и националним стадионима спортова у којима смо нико и ништа – а да нам се и млади и стари грађани лече СМС-овима“, где постоје министри који ће рећи „Здравство нам је катастрофа, просвета још већа“ уместо министара који кажу да постоје деца којима на челу пише „удари ме“.

Негде где постоји макар један министар нормалан и који ради посао уместо што се улизује своме газди председнику. Министар за којег можете рећи „Е ово што је урадио је добра ствар“. Знате ли сад једног нормалног министра?

Негде где нећете бити толико гладни да вас уцењују са 10 евра и сендвичом да гласате за њих.

Негде где на посао долазите захваљујући своме знању или бар жељи за учењем уместо што долазите на уговор који се обнавља сваких годину дана да би се осигурало власништвно ваше покорности у странци која је на власти.

Негде где приватни сектор не носи на грбачи јавни сектор. Где се људи не запошљавају преко странке већ преко мозга. Негде где они који раде у државној установи заиста раде свој посао уместо што су ту само као примачи плате.

Негде где ће човек који открије аферу са муљањем око продаје оружја бити проглашен за хероја уместо послат у затвор без да ико зна или сме да прича ишта у вези њега. Негде где ће председник рећи – истражни органи ће истражити овај случај, уместо што ће рећи да се тиме руши држава и да је све измишљено.

Идите негде где се су уговори државе са фирмама јавни а не да неки Арапи нешто праве овде преко везе, без икаквог убанистичког плана, планирања саобраћаја и осталог, јер ето – добри су са оним од којег све почиње и све се завршава у овој, назови држави. Држави послушника, зомбија, оваца.

Идите негде где ће државни органи рећи „Аллооооо рођаче, јеси луд, не можеш реку да ставиш у цев и оставиш ове људе да умру и уништиш сву околну природу због твоје мини хидроцентрале“ уместо да финансирају такве акције разних тих неких „инвеститора“ нашим парама и праве се луди и мутави.

Идите негде где ћете чак и кад останете без посла – бити озбеђени макар за најосновније док не нађете посао.

Идите негде где ће крађа беба из породилишта бити топ приоритет и истражних и правних органа државе уместо тоталног игнорисања или доношења бескорисних закона којима се они који су некад учествовали у крађама беба ослобађају кривице.

Идите у неку ДРЖАВУ, не будите у овој страначкој зомби секти. Овде никад неће бити боље, будите тога свесни – сутра да оду ови и дођу други биће или исто или горе, иако мислимо да горе од овога нема јер је народ овде доста оштећен. Већ смо имали ситуације да смо испраћали оне за које смо мислили да нема горих па се преварили. Ми сад имамо власт какву заслужујемо и помирите се тиме. Та власт, то смо ми, признали то себи или не. Да ли ћете више или мање зарађивати тамо негде у том белом свету – иако знате одговор ма шта вам други паламуди причали, оставите то питање са стране.

Идите негде у уређену државу, негде где постоје прописи, који ако се не поштују – плаћају се драконске казне такве да уши одпадају, уместо „па добро, имамо добре законе али се не поштују. Бежите из ове „Па шта“ државе и ове и будућих „Па шта“ власти. Ово је Балкан. Овде нико не одговара ни за шта – одговара се само ако сте поштени или нисте члан странке.

Идите и негде где постоји опозиција. Неискварена опозиција. Опозиција која није састављена од бивших лопова и бандита. Опозиција која може да преузме власт али да да буде лако смењена јер не ради добро. Опозиција очишћена од тројанских коња власти. Опозиција која гледа интересе свог народа уместо интересе своје малецке гузице која вапи за фотељом.

Покрените бизнисе тамо негде, негде где се поштују процедуре и уговори, где вам неће неко послати армију инспектора да вам не излази из предузећа ако му нисте платили харач или сте рекли нешто против овог или оног политичара. Развијајте те туђе државе које вас воле, зашто бисте ову која је вам је непријатељ? Ову нека развијају ти њени тапшачи и сендвич-бегови.

Ова држава то није.

Иако можда радите у некој доброј приватној фирми, имате овде неко приватно здравствено осигурање и све је по том питању одлично па имате неки привид да је све у реду или пак покушавате да сачувате своје ментално здравље избегавањем гледања информативних програма или гласањем – кад тад ћете морати нешто да завршите у некој државној установи, општини, Дому здравља и ту добити нервни слом или чекати на нешто од 8 сати до 8 година…кад тад ћете морати отићи из тачке А у тачку Б које иако су на 10км једна од друге не могу се проћи јер је неки умоболник разрушио град, кад тад ћете морати да удахнете прљав ваздух јер неко ко има ову или ону везу некажњено угрожава екологију. Доживећете овде старост и све што сте уплаћивали у тај здравствени фонд пашће у воду, јер немате 100 евра и флашу Чиваса за доктора, бићете болесни и наше здравство ће вас третирати као последње говно. Ако немате везу и умрећете овде као последње говно.

Предивну земљу, најлепшу на свету земљу су усрали разноразни функционерчићи усране државе. Држава ради против земље, то је ваљда јасно. Било је тако пре 30 година, било пре 15, и сад је тако а биће и за 15 и за 30 и за 300. Идите децо и бавите се својим животима, идите чим се укаже било каква прилика. Овде немате шта да тражите. Земља ће надживети државу на овај или онај начин, не брините ништа, све ће ово кад-тад бити јуче, али гледајте да што мање патите у овој, не знам како је назвати.

Живите у држави у којој се њен народ не диви сексуалним манијацима, пироманима, лажним докторима наука, разним купљеним дипломама, разним шверцерима оружја, живите у држави у којој народ који једва спаја крај са крајем гласа за промену власти. Живите у држави у којој не зависи све од добре воље једног човека. Живите у држави у којој ако државни орган направи грешку – он плаћа пенале а не ви. Живите у држави у којој њен председник не прича како је економски јака и која је економски тигар – а да се лечимо или друге лечимо СМС-овима и туђом добром вољом док у болницама отпада креч са плафона. Ма живите негде где сте ви човек.

Не дозволите да буде касно. Добро размислите, ако данас постоји прилика да живите у некој нормалној или макар држави, сутра исте прилике можда више неће бити – из искуства говорим. Размислите или се учланите. Ја лично мислим да сви који ичему вреде треба да оду из ове државе а да овде треба да остану само ти тапшачи и подржавачи и да они као такви уживају о овом изобиљу економског тигра.