Dva Google hinta na našem jeziku, vreme i kalorijska vrednost

Kad želite da proverite koliko trenutno ima stepeni u mestu gde živite ili bilo kom drugom mestu na planeti ukucajte na Google pojam „Vreme Mesto“, npr: Vreme Guča (može i Weather Guča). Dobićete vreme za narednih 7 dana, po satima – tako da možete slobodno da lupite odjebaus domaćim meteorolozima koji vreme ne mogu da ubodu nikako i nikad.

Google vreme

 

Skoro sam se ozbiljnije bacio na akciju skidanja kilaže – a moram skinuti ni manje ni više nego 100kg (a vodim i privatni blog o tome koji ću objaviti kad se vide rezultati, možda nekom drugom debeljanu bude od koristi, link ovde), pa me s vremena na vreme zanima koliko koja hrana ima kalorija, video sam svakakve tablice i čuda po netu ali je ovo najbrža i najlakša.

Inače podaci iz oba primera u ovom tekstu se ne vuku sa Google servera već sa Weather.com i američkog državnog odeljenja za poljoprivredu USDA.

Ako vas zanima koliko kalorija ima koja hrana, dovoljno je na Google da ukucate „Hrana koja vas zanima – ima kalorija“ i dobićete kalorijsku vrednost na 100 grama, npr „Čokolada ima kalorija“ će vam izbaciti ovakav rezultat.

Google Kalorije

Nevezano za ovu priču, jedna čokolada od 100gr je po kalorijama ekvivalent za više od 3kg paradajza…kad se baci na papir…sunce ti jebem.

7 komentara na tekst Dva Google hinta na našem jeziku, vreme i kalorijska vrednost

 • Milan

  Odlična stvar, koristim već sigurno godinu dana, vjerovatno i jače. Ali su pouzdani samo za naredna 3 dana, posle toga često promijene.
  Sinoć je, recimo, za grad u kom živim bilo da je u petak kiša, a danas pokazuje da će biti oblačno (četvrtak, slika 1).

  Inače, mnogo su pouzdaniji od ostalih. U velikom procentu pogađuju i kad će kiša biti (sa procentima).

  • Instant odgovori većinom nemaju veze sa Google-om, piše ti ispod da je izvor Weather.com. Njih su izabrali kao izvor i njihove rezultate pružaju kada je vrijeme u pitanju. Tako funkcionišu manje-više svi instant odgovori. A vrijeme kao vrijeme, logično je da što je bliže, to je veća preciznost u mjerenjima. Dolazi se do novih podataka kao na primjer koliko brzo će trebati da oblaci dođu do određenog mjesta. Da su relevantniji od naših meteorologa, to svakako.

  • Milan

   Da, naravno, nisam se dobro izrazio. Mislio sam u poređenju sa ostalim sajtovima za vrijeme. Znam da ovo nije Google preko svog servisa predvidio. Widget klasični 🙂
   A to je logično, ali kažem da je u 3 dana potpuno pouzdan, samo preko nije.
   🙂

  • Darko Dražović

   Da, dobro me podseti da postavim info odakle se vuku podaci. Done 🙂

 • Medo

  Znam za ovo, koristio sam i kad sam racunao npe EUR to BAM ili na firefox-ovom Search bar-u(pored linka stranice) ukucas broj 10+10 i stvori se kao rezultat „= 20“ 😀

  • Milan

   Radi i ođe kalkulator, ja ga nekad koristim. Lakše nego calc kucati 😀
   Valutu je takođe korisna, ima masu tih stvari, neka stranica je pisala o svim tim dodacima 🙂

  • Alex

   Kalkulator koristim već godinama na Chromu, gotovo svakodnevno 😀 Svako kome pokažem se iznenadi 🙂

Komentarišite

Email neće biti javno objavljen. Sajt je neobavezan podatak, svi ostali su obavezni.