Kad želite da proverite koliko trenutno ima stepeni u mestu gde živite ili bilo kom drugom mestu na planeti ukucajte na Google pojam „Vreme Mesto“, npr: Vreme Guča (može i Weather Guča). Dobićete vreme za narednih 7 dana, po satima – tako da možete slobodno da lupite odjebaus domaćim meteorolozima koji vreme ne mogu da ubodu nikako i nikad.

Google vreme

 

Skoro sam se ozbiljnije bacio na akciju skidanja kilaže – a moram skinuti ni manje ni više nego 100kg (a vodim i privatni blog o tome koji ću objaviti kad se vide rezultati, možda nekom drugom debeljanu bude od koristi, link ovde), pa me s vremena na vreme zanima koliko koja hrana ima kalorija, video sam svakakve tablice i čuda po netu ali je ovo najbrža i najlakša.

Inače podaci iz oba primera u ovom tekstu se ne vuku sa Google servera već sa Weather.com i američkog državnog odeljenja za poljoprivredu USDA.

Ako vas zanima koliko kalorija ima koja hrana, dovoljno je na Google da ukucate „Hrana koja vas zanima – ima kalorija“ i dobićete kalorijsku vrednost na 100 grama, npr „Čokolada ima kalorija“ će vam izbaciti ovakav rezultat.

Google Kalorije

Nevezano za ovu priču, jedna čokolada od 100gr je po kalorijama ekvivalent za više od 3kg paradajza…kad se baci na papir…sunce ti jebem.