Грађанин Србије не може да верује му преко налепнице са бројем здравственог картона на чипованој здравственој књижици нису ударили печат

Грађанин је иначе прошле године једва преживео вест да ће папирне књижице бити замењене чипованим јер му је речено да нас Мериканци прате кроз те чипове и да је могуће добити неку радијацију од њих.

Да ствар буде још гора није му тражено ни да се потпише на нову картицу са чипом као ни да плати административне трошкове за налепницу и на већ постојећу таксу од 400 динара коју је платио раније за ту картицу.

Ово непријатно искуство је, ипак било ублажено кад је дотични грађанин примљен код свог изабраног лекара (у даљем тексту Изабраног) после силних покушаја да усклади своје радно време са радним временом Изабраног. Иако је ушао поприлично нервозан због овог несрпског обичаја неударања печата на картицу са чипом, смирио га је покушај заказивања прегледа у Клиничком Центру Србије – јер је, по речима Изабраног – то немогуће урадити путем програма који имају на компјутеру – НА КРАЈУ МЕСЕЦА!

Како правила модернизованог српског здравственог информационог система који је примењен по Домовима здравља налажу – а по речима Изабраног преглед кроз програм се не може заказати јер је грађанин дошао на крају месеца – а програм налаже да се заказивање може урадити ИСКЉУЧИВО само за текући месец а ако се којим случајем не нађе места ни приликом заказивања следећег месеца – покушава се почетком сваког месеца – док се не нађе места некада…али пре сваког овог заказивања се прво мора заказати преглед…..код изабраног лекара.