Građanin Srbije ne može da veruje mu preko nalepnice sa brojem zdravstvenog kartona na čipovanoj zdravstvenoj knjižici nisu udarili pečat

Građanin je inače prošle godine jedva preživeo vest da će papirne knjižice biti zamenjene čipovanim jer mu je rečeno da nas Merikanci prate kroz te čipove i da je moguće dobiti neku radijaciju od njih.

Da stvar bude još gora nije mu traženo ni da se potpiše na novu karticu sa čipom kao ni da plati administrativne troškove za nalepnicu i na već postojeću taksu od 400 dinara koju je platio ranije za tu karticu.

Ovo neprijatno iskustvo je, ipak bilo ublaženo kad je dotični građanin primljen kod svog izabranog lekara (u daljem tekstu Izabranog) posle silnih pokušaja da uskladi svoje radno vreme sa radnim vremenom Izabranog. Iako je ušao poprilično nervozan zbog ovog nesrpskog običaja neudaranja pečata na karticu sa čipom, smirio ga je pokušaj zakazivanja pregleda u Kliničkom Centru Srbije – jer je, po rečima Izabranog – to nemoguće uraditi putem programa koji imaju na kompjuteru – NA KRAJU MESECA!

Kako pravila modernizovanog srpskog zdravstvenog informacionog sistema koji je primenjen po Domovima zdravlja nalažu – a po rečima Izabranog pregled kroz program se ne može zakazati jer je građanin došao na kraju meseca – a program nalaže da se zakazivanje može uraditi ISKLJUČIVO samo za tekući mesec a ako se kojim slučajem ne nađe mesta ni prilikom zakazivanja sledećeg meseca – pokušava se početkom svakog meseca – dok se ne nađe mesta nekada…ali pre svakog ovog zakazivanja se prvo mora zakazati pregled…..kod izabranog lekara.