Интернет мудросери

Интернет мудросери
Класичан профил интернет мудросера

У Куриру преко телефона прочитах текст који ме помало сморио.

За неупућене, којих је већина, знате оне новине Курир што их у Србији не чита нико, а имају огроман тираж, дакле као Фарма само на папиру (ни Фарму/Великог Брата/Гранд шоу исто не гледа нико. Учеснике истих глупачких емисија сви излистају у пола ноћи – случајно).

Укратко, у том Куриру, жена од 35 година је отишла код неког београдског приватног хирурга и платила увећање груди силиконским имплантима. Операција није прошла како треба, груди јој постале асиметричне, брадавице имају неприродни изглед и жена је под тешким психичким стресом због тога. Хирург пристаје да оправи то што је уср’о али да му ова плати 350 евра. Ова неће из принципа и одлази у Курир пошто највероватније у државне институције марке суд нема грам поверења као ни огромна већина грађана.

Несрећна жена је још имала и ту несрећу да ради као секретарица, дакле самим тим је директор пумпа (предрасуде и асоцијације у Срба сам појаснио овде)

Не улазим у то да ли је текст у овим „реномираним новинама“ намештен, лажан, истинит или генерички, јер ипак је то Курир и потајно се надам да није истинит али ни сам не верујем у то, али мене занима првенстевно мишљење друштва на ову тему под претпоставком да је текст 100% истинит а велика је вероватнића да јесте. А то мишљење могу видети у коментарима на страници Курира или на Фејсбук страници истог (ово доле је пар копипејстованих коментара):

 • А од кад то секретарицама требају груди за посао?!
 • Ишла на операцију због посла секретарице? Какав је то посао где ће јој загледати брадавице и нико је неће хтети ?
  Е моја „секретарице“ …
 • Силикони због посла секретарице?Аааааааааахахахахахаха!! Да имаш мозга и мало, не би то никада изјавила!
 • Требала си прво код психијатра!
 • хахахахаха сикликоном до посла хахахахах тако и треба
 • Е, паметнице моја, мушкарац који бира по грудима дјевојку, НИЈЕ јадан већ има ПАРА. Јадна је та која трчи за таквим мушкарцима
 • Каже неће ме хтети ни један мушкарац… Па да ли си мислила на сисе да га хваташ? Страшно ! Какав пилећи мозак имају неке жене ! Природно је најлепше !
 • Па кад ниси постовала природни дар ти буди габор
 • Хтела си нешто што ти Бог није дао,није ми те жао нимало.
 • Кад си глупа,нико ти није крив.

Шта је проблем?
Дакле, у овој мојој Србији, проблем је што је ова жена хтела да увећа груди.
Проблем је и то што је ова жена секретарица, а чим је секретарица значи директор је јебе.
Проблем је и што ова жена има 2500 евра.
Проблем је и што жели да изгледа лепше и да то плати својим парама које је она лично зарадила.
Проблем је и што је имала радно место у Парагвају.
Проблем је што се ради о сисама.
Проблем је што ова има 35 година.
Проблем је што је жена која жели да изгледа себи лепо.

А шта није проблем?
Није проблем то што је платила услугу а није је добила.
Није проблем ни то што је унакажена за своје паре.
Није проблем ни што јој се траже додатни новци за исправку грешке, а грешку ће да исправи исти доктор који ју је и унаказио, опет понављам, за њене паре.
Није проблем ни то што ми немамо 2500 евра.

Дакле пун интернет гласова мудрости. Сви часни, поштени, Богом дани, накашљу се поштење им излети из уста а част на дупе.

Бар 95% њих је ову жену осудило, тек понеки коментар се односи на другу страну у овој причи, тј тог неког хирурга. ОК, дешавају се грешке, нису доктори/хирурзи непогрешиви, али би стварно било у реду да се он њој најискреније извини и поправи оно што је покварио, наравно бесплатно. Да је прича ишла тим током, ова жена се не би цимала и провлачила по неким жутаћким новинама, већ би можда, препоручила истог некој својој пријатељици, иако је направио грешку, која срећом нема неке веће здравствене последице, те би опет тај доктор на крају профитирао.

Овако, кад год нека жена буде хтела да уради операцију груди, провериће име и презиме доктора по Гуглу, видеће шта је наводно урадио, и одустаће сигурно (бар бих ја одустао да сам жена или Боки 13)

Ја имам двоје деце и желим да живим заједно са њима у Србији која ће осудити сваку неправду, у Србији која неће жену осуђивати зато што је жена. Надам се да ћу такву Србију упознати, јер има пар коментара који охрабрују, што опет значи да нисмо 100% малициозни.

Свестан сам тога да коментари не одражавају баш право стање ствари, али нажалост, околина потврђује слутњу. Такође, ово је текст објављен у Куриру па нисам сигуран да је истинит. Наравно, постоји и друга страна приче, можда ни ова жена не прича истину. БИло би лепо кад би то ко прича истину, и кога треба казнити рекао суд, али пошто у њега имамо поверења колико и у венеричну болест, то отпада.

Интернет мудросери, докони и пуцају од интенет снаге, све их је више и више…