Internet mudroseri

Internet mudroseri

Klasičan profil internet mudrosera

U Kuriru preko telefona pročitah tekst koji me pomalo smorio.

Za neupućene, kojih je većina, znate one novine Kurir što ih u Srbiji ne čita niko, a imaju ogroman tiraž, dakle kao Farma samo na papiru (ni Farmu/Velikog Brata/Grand šou isto ne gleda niko. Učesnike istih glupačkih emisija svi izlistaju u pola noći – slučajno).

Ukratko, u tom Kuriru, žena od 35 godina je otišla kod nekog beogradskog privatnog hirurga i platila uvećanje grudi silikonskim implantima. Operacija nije prošla kako treba, grudi joj postale asimetrične, bradavice imaju neprirodni izgled i žena je pod teškim psihičkim stresom zbog toga. Hirurg pristaje da opravi to što je usr’o ali da mu ova plati 350 evra. Ova neće iz principa i odlazi u Kurir pošto najverovatnije u državne institucije marke sud nema gram poverenja kao ni ogromna većina građana.

Nesrećna žena je još imala i tu nesreću da radi kao sekretarica, dakle samim tim je direktor pumpa (predrasude i asocijacije u Srba sam pojasnio ovde)

Ne ulazim u to da li je tekst u ovim „renomiranim novinama“ namešten, lažan, istinit ili generički, jer ipak je to Kurir i potajno se nadam da nije istinit ali ni sam ne verujem u to, ali mene zanima prvenstevno mišljenje društva na ovu temu pod pretpostavkom da je tekst 100% istinit a velika je verovatnića da jeste. A to mišljenje mogu videti u komentarima na stranici Kurira ili na Fejsbuk stranici istog (ovo dole je par kopipejstovanih komentara):

 • A od kad to sekretaricama trebaju grudi za posao?!
 • Išla na operaciju zbog posla sekretarice? Kakav je to posao gde će joj zagledati bradavice i niko je neće hteti ?
  E moja „sekretarice“ …
 • Silikoni zbog posla sekretarice?Aaaaaaaaaahahahahahaha!! Da imaš mozga i malo, ne bi to nikada izjavila!
 • Trebala si prvo kod psihijatra!
 • hahahahaha siklikonom do posla hahahahah tako i treba
 • E, pametnice moja, muškarac koji bira po grudima djevojku, NIJE jadan već ima PARA. Jadna je ta koja trči za takvim muškarcima
 • Kaže neće me hteti ni jedan muškarac… Pa da li si mislila na sise da ga hvataš? Strašno ! Kakav pileći mozak imaju neke žene ! Prirodno je najlepše !
 • Pa kad nisi postovala prirodni dar ti budi gabor
 • Htela si nešto što ti Bog nije dao,nije mi te žao nimalo.
 • Kad si glupa,niko ti nije kriv.

Šta je problem?
Dakle, u ovoj mojoj Srbiji, problem je što je ova žena htela da uveća grudi.
Problem je i to što je ova žena sekretarica, a čim je sekretarica znači direktor je jebe.
Problem je i što ova žena ima 2500 evra.
Problem je i što želi da izgleda lepše i da to plati svojim parama koje je ona lično zaradila.
Problem je i što je imala radno mesto u Paragvaju.
Problem je što se radi o sisama.
Problem je što ova ima 35 godina.
Problem je što je žena koja želi da izgleda sebi lepo.

A šta nije problem?
Nije problem to što je platila uslugu a nije je dobila.
Nije problem ni to što je unakažena za svoje pare.
Nije problem ni što joj se traže dodatni novci za ispravku greške, a grešku će da ispravi isti doktor koji ju je i unakazio, opet ponavljam, za njene pare.
Nije problem ni to što mi nemamo 2500 evra.

Dakle pun internet glasova mudrosti. Svi časni, pošteni, Bogom dani, nakašlju se poštenje im izleti iz usta a čast na dupe.

Bar 95% njih je ovu ženu osudilo, tek poneki komentar se odnosi na drugu stranu u ovoj priči, tj tog nekog hirurga. OK, dešavaju se greške, nisu doktori/hirurzi nepogrešivi, ali bi stvarno bilo u redu da se on njoj najiskrenije izvini i popravi ono što je pokvario, naravno besplatno. Da je priča išla tim tokom, ova žena se ne bi cimala i provlačila po nekim žutaćkim novinama, već bi možda, preporučila istog nekoj svojoj prijateljici, iako je napravio grešku, koja srećom nema neke veće zdravstvene posledice, te bi opet taj doktor na kraju profitirao.

Ovako, kad god neka žena bude htela da uradi operaciju grudi, proveriće ime i prezime doktora po Guglu, videće šta je navodno uradio, i odustaće sigurno (bar bih ja odustao da sam žena ili Boki 13)

Ja imam dvoje dece i želim da živim zajedno sa njima u Srbiji koja će osuditi svaku nepravdu, u Srbiji koja neće ženu osuđivati zato što je žena. Nadam se da ću takvu Srbiju upoznati, jer ima par komentara koji ohrabruju, što opet znači da nismo 100% maliciozni.

Svestan sam toga da komentari ne odražavaju baš pravo stanje stvari, ali nažalost, okolina potvrđuje slutnju. Takođe, ovo je tekst objavljen u Kuriru pa nisam siguran da je istinit. Naravno, postoji i druga strana priče, možda ni ova žena ne priča istinu. BIlo bi lepo kad bi to ko priča istinu, i koga treba kazniti rekao sud, ali pošto u njega imamo poverenja koliko i u veneričnu bolest, to otpada.

Internet mudroseri, dokoni i pucaju od intenet snage, sve ih je više i više…