Манте се чекања да вам приђе и почните да користите интернет и апликације

„Говорим неколико светских језика, радим на високој позицији у менаџменту, увек сређена, шминка топ, одећа топ, духовита, доста радим али и излазим но – љубави на видику већ неколико година нула – данашњи мушкарци немају храбрости да приђу, нико више не прилази сем матораца и ових ожењених.“

Познато? Е па решење су интернет технологија и апликација имена Тиндер. Лично знам две девојке са сличним причама као ова горе, обе препечовале проблем Тиндером. Лајк он, лајк ти, четовање недељу-две-три да пробаш провалити да ли је болесник или не и колико се поклапате и да ли је озбиљан, после пиће или вечера на неком јавном месту (превентивно, исти разлог) – сконтате се или не и све крене својим током, са њим или следећим, вечера два, пиће два, излазак један, секс један, секс 2, вечера 3. Да ли ће се завршити на кораку нула или навлачењу бурме на руку – нека иде својим током. Енде. Ништа ту није за стидити се, опустите се, ово је интернет време.

Лакше је први корак да отпочне на интернету јер ту су сви курчевитији, храбрији и духовитији него иначе, за тастатуром ваљда добијемо неку посебну моћ – па онда кад се мало отопи тај иницијални лед лакше иде офлајн варијанта свега, јер тај први корак је онај који великој већини свих представља одлазак на ратиште, мало самопоуздања, да ли сам дебео, да ли сам мршав, смрди ли ми из уста, да л’ сам се окуп’о, фора ће ми сигурно бити глупа, сморићу је, па шта сад да јој кажем јеботе, како да не испаднем глуп, ма нема везе – неки други пут. Па још ако је она (или макар делује тако) доста паметнија од мене, више зарађује, боље се облачи – ма где ја имам шансе код ње.

Наравно, треба имати милигарам мозга па знати да то како се неко представља по друштвеним мрежама и интернетима, у доста случајева нема додирних тачака са реалношћу. Чист пример сам ја, на основу неких мојих писанија по Линкединима, Фејсбуцима и овом блогу људи мисле да сам нешто духовит и „вау позитивно луд“ (знам на основу порука које сам добијао по друштвеним мрежама) а уживо, плач мајке божје, досадан ко Војислав Коштуница у пиџами док објашњава збивања на тржишту памука у источном Сирогојну.

Не бих лењ, инсталирах Тиндер и отворих профил, баш ме занимало како то све изгледа јер ме та прича од њих две баш заинтересовала – наравно све уредно пријавио жени чисто како се не бих пробудио ујутру са одсеченим вићгла баченим кроз прозор неком Џекију, ставих да ми покаже све заинтересоване жене и девојке од 18-65 у кругу од 5 километара од мене тј Барајева и опала, видех три мени познате особе. Буквално као она добро позната порука која искаче на порно сајтовима шта да радиш са комшиницом која је на 5 километара од мене те поруке за коју не знамо која је јер ми не идемо на порно сајтове али знамо поруку некако неко нам рекао. Можда сам могао и да започнем неки чет са њима али нисам хтео да ризикујем јер требаће ми вићгла бар још 15-так година док ме не звекне простата или тако неки дилбрејкер који од чачкалице за роштиљ прави кувану тестенину, греота.

Након што сам проширио претрагу на 50 километара од Барајева, изашло је ту богами доста доста профила и баш лепог женског света но мени била занимљива написана занимања а тамо где јесу била написана – огроман проценат високошколских профила. Сасвим је могуће да се ми мушкарци заиста сисице кад су у питању те опасне паметних жене које одсецају главе мачетама својих позиција и диплома. Није ми пало на памет да отворим профил и као женско па да видим каква је понуда мушкараца или још екстремније да отворим профил као женско и појурим профиле истог пола и исто то са мушким полом, но нека, ако чита ово неко од моје фамилије да знају да није рођа баш толико ‘рсо.

Зашто Тиндер, зашто не Фејсбук? Па лако питање – на Фејсбугу има доста клинаца, тролова, разноразних болесника а и то није мрежа која је прављена за проналазак сродне душе….док ова баш то јесте. И ти и он и она су ту да би себи нашли сродну душу тако да нема устручавања кад се остварује први контакт. Плус, мора тамо и да се искешира неки кеш да би Тиндер радио у пуној снази а то баш не могу тако лако да одраде клинци а избегавају то и разноразни перверзњаци матори.

Углавном, што да не. Ако имате проблем са проналаском сродне душе испробајте апликацију и интернет, само молим вас – памет у главу…нема одавања никаквих приватних података док се мало не упознате па нек је и преко чета, па чак и кад и кад дође трен за лично упознавање, ништа адресе, ништа фиксни телефон и наравно превентивно једно око на торбици где је новчаник…па ако се испостави да је лик добар кандидат за дружење, љубав, бамбусање и романсу – нека иде то својим током. А наравно, немојте мислити да и тамо нема болесника, предатора, тролова и сличних.

Једна од две девојке које знам да су овако нашле сродну душу – четовала је 2 месеца пре упознавања. Лик којег је упознала је имао сличан баг као она – доста радио и доста стресан посао исто у неком менаџменту, није излазио много а и кад је излазио није прилазио девојкама јер је смотан по том питању катастрофа (дакле мој човек), решио да проба овако јер чуо од колеге – а није ни знао пре тога шта је Тиндер, видео њу, свиделе му се фотке, кренуо чет – и опала, љубав у пуном смислу те речи.

Ово је време интернет технологија и проблема са кичменим делом у пределу врата због бесконачног буљења у телефоне (првенствено) па и у лаптопове, тако да ценим да је време прешалтати се на те могућности које носе апликације и TCP протокол уместо тог „нико неће да ми приђе, умрећу сама и у самоћи у неком селу надомак Билеће“. Пробајте, па нека иде живот.