KOMPJUTERAŠ

Gikovski IT portal

CloudTeh Hosting
Marketing

Marketing

Kompjuteraš blog je isključivo edukativnog karaktera iz IT sfere i ima za cilj upoznavanje i unapređenje znanja krajnjih korisnika o IT sektoru i radu u istom ali ne na standardno sterilan IT način komunikacije, već na mnogo opušteniji način. Detaljnije o samom blogu možete pročitati ovde.

Blog ima 50.000-80.000 pregleda stranica, većina posetilaca bloga je sa exYu prostora, odnosno iz Srbije (oko 65%), potom iz BIH (oko 15%) i iz Hrvatske (oko 10%). Detaljniju statistiku možete pogledati na ovoj stranici.

Blog je sa kompjutera posetilo 74% posetilaca dok je 26% posetilaca pristupilo sajtu putem mobilnih telefona i tableta.

BANERI

Baner može biti u jpg, png, neanimiranom gif ili drugom foto formatu ili u prikladnom html5 formatu. Baner pravite vi i baner ne bi smeo suviše da odstupa od vizuelnog identiteta bloga ali i od teme samog bloga – a to je, jelte – IT. Praćenje klikova je takođe na vašoj strani, pretpostavljam da je to bolje nego da vas ja ili bilo ko laže – i predlažem vam da stavljate link parametre kako bi ispratili klikove.
Grafički prikaz pozicija banera možete videti na ovom linku.

Baner (dimenzije)
Cena 1 mesec Cena 6 meseci
(1 mesec free)
1. Header (468×60) ZAUZET ZAUZET
2. Početak teksta (728×90) 50€ 250€
3. Unutar teksta (320×250) 80€ 400€
4. Bočna traka (350×60) 30€ 150€
5. Bočna traka (350×250) 40€ 200€
6. Kraj teksta (728×90) 30€ 150€
7. Footer (text only) 20€ 100€

Plaćanje se vrši u dinarima po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan plaćanja

 

NAPOMENA: Baner 3 ima pokrivenost na objavama oko 95% jer se nalazi unutar teksta te nije prikladan za mikrotekstove ili sirove objave – cena mu odstupa jer se nalazi unutar teksta pa je samim tim i dosta napadan. Svi ostali baneri su pokriveni 100% po postovima.
Baneri u bočnoj traci su fiksirani za dno bočne trake tako da su vidljivi i prilikom skrolovanja do futera
Baner 7 može predstavljati tekst od oko 300 karaktera (maksimum dve linije sa tekstom). Baneri 1 i 7 su vidljivi i na objavama i na običnim tekstovima, odnosno na komplet celom sajtu.

Za banere 2 i 6 treba da mi pošaljete i prkladne banere za prikaz na mobilnim telefonima i tabletima, jer ako ovaj budemo smanjili na njihove dimenzije neće se skoro ništa videti. Dimenzije treba da budu 320x50px za mobilni telefon i 728x90px za tablet.

SPONZORISANI TEKSTOVI

Ukoliko se radi o sponzorisanim tekstovima, osnovno pravilo jeste da proizvod o kome pišem bilo da je u pitanju softver, hardver, ustanova, web portal ili slično, mora biti proveren, testiran ili korišćen sa moje strane i da mora ostaviti dobre utiske i ne sme posedovati negativnu reputaciju…a biće objavljen isključivo ako je pokazao dobre rezultate.

Sponzorisani tekst možete napisati i vi u ime vaše kompanije, ali pravilo je isto, moram imati iskustva sa datim proizvodom…i to pozitivno iskustvo.

Cena sponzorisanog teksta je 200€.
…cena nije zabetonirana i naravno da su moguće varijacije cene u kombinaciji sa ostalim vidovima sponzorstva koje možete ponuditi (giveaway premijum licence za čitaoce ili autora, proizvod za dalje korišćenje i slično). Proizvod ili uslugu možete na blogu predstaviti i vi sami i cena je u tom slučaju 100€.

Postoji i opcija besplatnog predstavljanja poslovanja za domaće firme, uslove pogledajte ovde.

Statistika poseta

U 2016-toj godini, blog je imao ukupno 523 hiljade poseta, od kojih je 410 hiljada unikatnih sa ukupno  860 hiljada pregleda stranica na blogu.
U 2015-toj godini, blog je imao ukupno 443 hiljada poseta, od kojih je 352 hiljade unikatnih sa ukupno 736 hiljada pregleda stranica na blogu.

Detaljniju statistiku posećenosti ovog bloga, izvučenu iz Gugl Analitike možete videti na ovom linku.

Ukoliko ste zainteresovani za sponzorisanje bloga i promociju ustanove, proizvoda ili usluge koju nudite budite slobodni da me kontaktirate putem ove kontakt forme i ja ću vam, naravno, odgovoriti u najkraćem mogućem periodu sa detaljnijim informacijama.