Нису друштвене мреже баш тако лоше као што мислите

Почетком месеца се нас шесторица непознатих колега, већином ИТ-јеваца самоорганизовали преко Линкедина, отишли и играли стони тенис два сата у спортском центру 11 Април, а био је ту и један гостујући играч из Русије. Буквално смо се сви упознали ту за столом, па распалили два сата опасног стоног тениса уз хектолитре зноја и потрошених калорија.

Има и нас и осморица а волео бих да је осморо уместо осморица али никакав одзив међ’ женским светом за стоним тенисом – не знам зашто, од раније самоорганизованих стонотенисера преко пензионисане Компјутераш Фејзбуг странице. Пет пута сам играо један на један исто са до тада непознатим а сјајним људима, са којима се упознах захваљујући друштвеним мрежама и неколико пута су се људи који су се окупили ту самоорганизовали па играли без мене. Понављам, до тад се нико од нас није познавао међусобно.

Дакле, стонотенисерски ‘Fight Club‘.

…ето, чисто да не испадне да су друштвене мреже нужно зло, пропаст, ту су за мување, паламудисање, лајф-каучеве и продавце осигурања. Нас 20-так уз пар размењених порука доказасмо супротно, могу се користити и за директну промоцију здравијег живота, само кад се хоће и додуше поклопе термини јер сви радимо.

Гледаћемо да практикујемо окупљања и мечеве бар једном месечно, а сви који воле да играју стони тенис су добродошли, једини услови су да учесници нису баш-баш почетници или баш-баш про – и једни и други само због тога да се не би сморили са нама, пошто смо сви негде средњаци и са знањем и са техником (а свакако могу и они да дођу и пробају), као и да су ОК са тим да делимо трошкове закупа столова (обично буду 200-600 дин по учеснику). Играмо сад само у Београду и то на 11 Април (Нови Београд), Пинки (Земун), СЦ Мастер (Земуну), СЦ Бањица (Бањица) и обично од 18h, некад сат, некад два сата – у зависности од тога колико се нас окупи (ако је троје по столу онда два сата, ако је двоје по столу онда један сат). Цимните ме у поруци на Линкедину ако сте заинтересовани али искључиво ако ствано волите стони тенис и планирате да играте с времена на време па ћу вам послати линк Вајбер групе где се сви договарамо како, где и шта. Не објављујем јавно линк само да би се избегли посматрачи или тролови и како би ту били само играчи који стварно планирају да дођу и играју стони тенис.

Атмосфера је одлична, нема зле крви, и као што волим да кажем – не бројимо победе и поразе већ само потрошене калорије.

Уједно и позив већим фирмама чији запослени већином раде седеће послове – организујте турнире или лиге у стоном тенису, лако се организују, није скупо поготово за саму фирму, упознаће се и упознаћете много људи из исте бранше а различитих ИТ сфера и фирми – можда чак и будуће запослене у вашим фирмама а можете организовати и само за своје запослене неке сталне лиге или такмичења и скоро свако може да игра стони тенис сасвим солидно укључујући и дебељане од 200 кила (не питајте ме како знам). Што да не. Битно да се троше калорије.