Novi logo bloga, redizajniran od strane internet zajednice

Logo_v2S obzirom da je logo koji je do sad korišćen na blogu poprilično metuzalemski pozvao sam putem društvenih mreža sve ljude dobre volje da doniraju svoje dizajnersko znanje i promene taj deo imidža ovog bloga.

Odazvalo se podosta vas, što iz grafičkog dizajna, što poput mene – naturčika, bilo je i tu nekih logoa koji su pokušali da ispadnu smešni (logo sa đokom koji piša nule i jedinice recimo) i slično – ali od svih logoa izdvojio bih sledećih 5 kao najprofesionalnijih i najbolje osmišljenih.

05 Anonimus

Logo čija je osnovna procesor sa sve pinovima, čime se jasno sublimira da je u pitanju nešto vezano za kompjutere što i jeste bio taj neki inicijalni zahtev. Meni je takođe bilo zanimljivo to što kad se logo gleda iz daljine deluje kao buba – što je još jedna asocijacija na naše muke sa bug-ovima u softveru.

Autor: Radovan J.
(zahtevano da ne objavljujem druge detalje)

Remzo

 

Odličan logo za blog, osnova je laptop i knjiga…što jasno daje do znanja da je u pitanju neko pisanije o kompjuterima i IT-ju. Što bi se reklo – tematika je ubodena 101% i dibidus. Boje se uklapaju u postojeći koloritam bloga i sve je kako treba biti.

Autor: Remzo Bošnjak
Blog | Facebook

Minimalizam, nešto što najviše volim, kako kad je u pitanju IT tako i bilo šta u životu, uostalom i dve stvari koje posebno poštujem Google i Linux – su bazirani na jednostavnosti…a kad se zagrebe – ima svega i svačega ispod haube. Logo jednostavniji ali ni  moćniji nije mogao da bude.

Autor: Anis Maksumić
Portfolio | Facebook

Takođe jedan od savršenih logoa, koji se uklapa u koloritam postojećeg sajta i prati nove trendove, napravljen od strane profesinalnog grafičkog dizajnera – što se uostalom i da primetiti.

Prvo što me je zanimalo, na osnovu samog logoa ne provaljujem ni da je u pitanju blog ni IT, ali me je autorka razuverila: „Lik sa naočarima je bila moja prva asocijacija na tvoj blog. Zašto? Prvo, u trenutnom logotipu je neki čikica, doduše za kompjuterom. Drugo, u pitanju je it blog, što se nalazi na logotipu, znači ne sajt već blog a blog piše osoba. Tako da meni sve ukazuje na osobu a ne na mašinu, i otuda ideja za personalizaciju

Autorka je izrazila visoku profesionalnost prilikom komunikacije „sa klijentom“ iako je u pitanju, u ovom slučaju čista donacija – tako da mogu zamisliti tek nivo komunikacije sa pravim klijentom koji ima pravi budžet.

Autorka: Jovana Ćika Novaković
Portfolio

Fb cover 3

Logo koji me je kupio čim sam ga video, prvenstveno minimalizmom a opet tu je i veza sa IT-jem a bogami i sa postojećim koloritmom sajta…još da je šešir crvene boje (RedHat), pa da se ponapijamo (probali samo sa tim – ali nije to to).

Autor je samoinicijativno napravio i verzije za FB/TW/YouTube cover, logo u verziji za šolje, kao i logo u više boja i okruženja bez da su mi te verzije uopšte i pale na pamet – tako da po pitanju profesionalizma – ne bih ja tu ništa dir’o.

Autor: Ivan Blagojević
Blog/Portfolio | Facebook

Najviše sam se lomio između ovih 5 rešenja, na kraju je presudio minimalizam – ali je trebalo izabrati koji je minimalizam najlakši oku – Ivanov ili Anisov…a opet…i profi Jovanin logo kao i Remzova ubodena tema…plus Radovanov ultra-zanimljiv dizajn – teške muke izabrati logo…

Dakle sam minimalizam nije bio dovoljan, trebalo je tu nešto…pa sam krenuo logikom „profesionalni pristup autora“, odnosno ko se više posvetio celom poslu i kako ga je shvatio iako je u pitanju bilo nešto za 0€…tu se izbor suzio na Jovanu i Ivana…i pobedio je Ivanov logo, zahvaljujući njegovoj samoinicijativi (milion nekih nezatraženih verzija logoa, jel ti se sviđa ovo ovako, ono onako, evo ti crveni šešir – nevalja i tako to). Da ne bude zabune – Jovana je takođe ponudila više verzija logoa, kao i mogućnost svakog dogovora ili konsultacije oko logoa ali je imala jakog protivnika ispred sebe jer je protivnik debelo u IT-ju i poznaje materiju te zna šta bi jednog gika ložilo kad je dizajn u pitanju.

Svakako, za neki budući plaćeni projekat kad je dizajn u pitanju automatski bih startovao i Jovanu i Ivana, s obzirom kakav im je pristup poslu pa čak i u ovoj donatorskoj varijanti.

Da ne bude nekih teorija zavere – Ivana inače poznajem od ranije, doduše ne lično, moj Linux drugar i stari bloger je u pitanju – ali to apsolutno nema nikakve veze sa odabirom logoa, niti je šta ovde preko veze, zahtev za logo je pročitao kao i svi drugi i komunikacija se odvijala kao i sa svima ostalima – preko društvenih mreža.

14 komentara na tekst Novi logo bloga, redizajniran od strane internet zajednice

 • BlaBla

  Ja bih odabrao Jovanin logo, jer je mnogo bolja riba od ovog Ivana xD

 • Kristijan

  Odlicni su svi ali Ivanov je the best 🙂

 • Dragana

  Jovanin je meni najlepši ubedljivo ovaj prvi, mada ni Anisov nije loš. Ustvari svi su odlični.

 • D. Iva

  Ja sam grafički dizajner, slažem se sa izborom i stvarno su odlični logotipi. Trebalo bi ovu akciju malo češće pokretati. Žao mi je što nisam videla ovaj zahtev ranije pa da se i ja ubacim u priču

 • Moja Malenkost

  Po meni, Ivanov logo jeste najbolji, ali moja sugestija je da promeni ta dva typeface-a (fonta), zato sto izgledaju poprilicno prostacki i nisu pogodni za logo.

  A moje misljenje za ostale logoe je:

  * Radovanov logo – uzasan je, izgleda kao clipart iz Word-a 2003. Boje ne odgovaraju ovom sajtu, odnos stranica je los (nekako razvuceno izgleda), typeface je ruzan i detinjast, i sa losim kerningom

  * Remzin logo – simbol je zaista dobar, ali ga je ocrnio tekstualnim delom i tim gradient i glow efektima. Typeface nije los, ali je kerning suvise zbijen

  * Anisov logo – tu i tamo. Mozda bi bio bolji da je rec „Kompjuteras“ postavio ispod celom duzinom monitora. Kada se malo vise zagledam, nekako izgleda prazno. Mozda bi bilo dobro kada bi u monitor ubacio ikonicu zupcanika, misa, strelice (klise, zar ne?), ili necega drugog sto ima veze sa tehnologijom

  * Jovanin logo – vidi se da je profesionalno odradjen, ali vise odgovara nekom „fesn“ blogu

 • neko

  Gde si D@rko,CARE!!!D0bi ti novi logo.Malo je onih koi su primetili znacenje tvog starog logoa!Ovako ja vidim tvoj stari logo,prvo glava i telo do stolice prestavlja slovo (i),stolica slovo (T)sto znaci (informacione tehnologije),moram da kazem da si i (Š)lepo upario sa (com).Moja drugarica je tvoj stari logo malo drugacije protumacila,kaze „meni lici da neki covek sedi kao da mu ispala Djoka i pao mu na dole“…. XD!!!Svasta ovim curama danas nece pasti na PAMET..(mozda sam i ja nekada zzobzzzo sam,ali ima..).D@re,Ivan je pogresio u proceni svog logo-a,trebao je da stavi malo krupnijeg lika (e tada bi bio pravi zastitni znak i logo ovog bloga,mogao je da doda kako taj lik zdere neku pljeskavicu i cita nesto na kompjuteru 😉 salim se to prilici meni).Svi su imali ideje i lepo su to uradili,pohvala za trud!

 • Nemanja Popovic

  Ali, bas da izaberes logo koji nadjes na svakom cosku interneta (https://goo.gl/0n91Pj) tipa: freevector.com :/

  • Prc

   Hahahahaha koja ispala :-)))) Plagijat ladno. Ala te izvozao ovaj Ivan :-))))

  • Koji

   Blam

  • Darko Dražović

   Iskreno – nisam znao da je „crni ćojek“ preuzet odnekud…mada, gledam, ovaj vektor je slobodan za svako korišćenje i upotrebu, tj sve je i dalje regulare iako nije oriđinale, tako da – dve godine će biti logo bloga, a posle – će vidimo 🙂

 • Miroslav

  Neces valjda plagijat 🙂

  • Darko Dražović

   Why not? Kad mogu predsednici i ministri raznih Srbija – vala možemo i mi debeli MILF-hanteri 😀

Komentarišite

Email neće biti javno objavljen. Sajt je neobavezan podatak, svi ostali su obavezni.