Нови лого блога, редизајниран од стране интернет заједнице

Logo_v2С обзиром да је лого који је до сад коришћен на блогу поприлично метузалемски позвао сам путем друштвених мрежа све људе добре воље да донирају своје дизајнерско знање и промене тај део имиџа овог блога.

Одазвало се подоста вас, што из графичког дизајна, што попут мене – натурчика, било је и ту неких логоа који су покушали да испадну смешни (лого са ђоком који пиша нуле и јединице рецимо) и слично – али од свих логоа издвојио бих следећих 5 као најпрофесионалнијих и најбоље осмишљених. План је да се лого мења сваких годину дана можда.

05 Anonimus

Лого чија је основна процесор са све пиновима, чиме се јасно сублимира да је у питању нешто везано за компјутере што и јесте био тај неки иницијални захтев. Мени је такође било занимљиво то што кад се лого гледа из даљине делује као буба – што је још једна асоцијација на наше муке са баговима у софтверу.

Аутор: Радован Ј.
(захтевано да не објављујем друге детаље)

Remzo

 

Одличан лого за блог, основа је лаптоп и књига…што јасно даје до знања да је у питању неко писаније о компјутерима и ИТ-ју. Што би се рекло – тематика је убодена 101% и дибидус. Боје се уклапају у постојећи колоритам блога и све је како треба бити.

Аутор: Ремзо Бошњак
Фејсбук

Минимализам, нешто што највише волим, како кад је у питању ИТ тако и било шта у животу, уосталом и две ствари које посебно поштујем Гугл и Линукс – су базирани на једноставности…а кад се загребе – има свега и свачега испод хаубе. Лого једноставнији али ни моћнији није могао да буде.

Аутор: Анис Максумић
Фејсбук

Такође један од савршених логоа, који се уклапа у колоритам постојећег сајта и прати нове трендове, направљен од стране професиналног графичког дизајнера – што се уосталом и да приметити.

Прво што ме је занимало, на основу самог логоа не проваљујем ни да је у питању блог ни ИТ, али ме је ауторка разуверила: „Лик са наочарима је била моја прва асоцијација на твој блог. Зашто? Прво, у тренутном логотипу је неки чикица, додуше за компјутером. Друго, у питању је ит блог, што се налази на логотипу, значи не сајт већ блог а блог пише особа. Тако да мени све указује на особу а не на машину, и отуда идеја за персонализацију

Ауторка је изразила високу професионалност приликом комуникације „са клијентом“ иако је у питању, у овом случају чиста донација – тако да могу замислити тек ниво комуникације са правим клијентом који има прави буџет.

Ауторка: Јована Ћика Новаковић
Портфолио

Fb cover 3

Лого који ме је купио чим сам га видео, првенствено минимализмом а опет ту је и веза са ИТ-јем а богами и са постојећим колоритмом сајта…још да је шешир црвене боје (РедХeт), па да се понапијамо (пробали само са тим – али није то то).

Аутор је самоиницијативно направио и верзије за ФБ/ТW/YоуТубе цовер, лого у верзији за шоље, као и лого у више боја и окружења без да су ми те верзије уопште и пале на памет – тако да по питању професионализма – не бих ја ту ништа дир’о.

Аутор: Иван Благојевић
Блог/Портфолио

Највише сам се ломио између ових 5 решења, на крају је пресудио минимализам – али је требало изабрати који је минимализам најлакши оку – Иванов или Анисов…а опет…и профи Јованин лого као и Ремзова убодена тема…плус Радованов ултра-занимљив дизајн – тешке муке изабрати лого…

Дакле сам минимализам није био довољан, требало је ту нешто…па сам кренуо логиком „професионални приступ аутора“, односно ко се више посветио целом послу и како га је схватио иако је у питању било нешто за 0€…ту се избор сузио на Јовану и Ивана…и победио је Иванов лого, захваљујући његовој самоиницијативи (милион неких незатражених верзија логоа, јел ти се свиђа ово овако, оно онако, ево ти црвени шешир – неваља и тако то). Да не буде забуне – Јована је такође понудила више верзија логоа, као и могућност сваког договора или консултације око логоа али је имала јаког противника испред себе јер је противник дебело у ИТ-ју и познаје материју те зна шта би једног гика ложило кад је дизајн у питању.

Свакако, за неки будући плаћени пројекат кад је дизајн у питању аутоматски бих стартовао и Јовану и Ивана, с обзиром какав им је приступ послу па чак и у овој донаторској варијанти.

Да не буде неких теорија завере – Ивана иначе познајем од раније, додуше не лично, мој Линукс другар и стари блогер је у питању – али то апсолутно нема никакве везе са одабиром логоа, нити је шта овде преко везе, захтев за лого је прочитао као и сви други и комуникација се одвијала као и са свима осталима – преко друштвених мрежа.