Откуд сад куповина тастатуре за компјутер нуклеарна физика?

Колико сам се навикао на тастатуру на лаптопу испао сам скроз из штоса и нисам знао да је набавка тастатуре толико тешка работа а чак се не сећам ни да сам икад за некога тражио тастатуру па сам овде тотални аматер и тупсон. Пошто ћу сад да радим 99% времена од куће било је време да се купи тастатура како бих могао да раздвојим лаптоп од монитора и избегнем проблеме са вратним пршљеновима, прво рекох ма купићу као што сам раније, неку од 1000 динара макс и то је то, и онда не даде ми ђаво мира и кренем са гуглањем и паламуђењем….

Мембранска, мембранско-механичка, механичка, има позадинско осветљење, нема позадинско осветљење, ако је механичка који тип свичева а има их 4 па гуглај шта су, па да ли анти-гоустинг тастери, да ли жична или бежична, да ли обична, да ли ергономска и да ли се можеш навићи на њу, да ли брендирана, да ли нека непозната, да ли скупља, па где да дам толике паре на тастатуру, механичка је боља али гласнија а ја навикао на ултра тихе тастере и на приватном и на службеном лаптопу, па да ли дубок ход, да ли плићи ход, да ли медија тастери или не, да ли компактна тастатура или не, који материјал, које РГБ осветљење, ако бежична да ли блутут или вајерлес, да ли YU који користим 100 миленијума или EN који би требало да користим, да ли комплет са мишем, да ли само тастатура, да ли да има оно за дланове да ли да нема, да ли ово, да ли оно….

На крају изгорео и шупичкуматерину и купио ону која ми се највише свидела на око, неку Логитек К235 са мишем али тастери превише збијени а мени прсти ко алпска салама па кад укуцам једно слово – завршен цео текст – тако да ће она да заврши код клинца пошто је стари лаптоп већ завршио причу са тастатуром.

Појма немам коју купити, не даје ми се баш 100-200 евра за тастатуру а и те тастатуре су механичке а ја не волим кад су тастатуре гласне, узети неку мембранску – али их пљују по нету, узети неку од 1000 динара па где ћеш посао ти је заснован на тастатури, па ове непознате ми делују занимљиво али хајд сад ризикуј, па неке тастатуре као јелке што светле а само ми епилепсија још недостаје….ево паметан нисам. Меркам од јефтнијих (~25€) неку Genius – K10 Scorpion и неку Redragon Karura2 K502 (ова ми делује најближе тастатури на лаптопу) а од скупљих (~200€) неку Logitech Craft коју ми је нахвалио колега који је користи. Механичке тастатуре избегавам за сад иако су квалитетније јер не волим кад је тастатура гласна. Све у свему, журка се наставља.

Од „за купити у најави“ остају ми још радна столица – што ће бити подвиг свемира јер сад имам ~200 кила а после изолације ћу највероватније имати ~милијарду – иначе тренутно седим на некој шуљ-френдли трпезаријској столици па кад устанем са ње као да сам био навучен на ненамашћени колац за парадајз кроз који је пропуштена струја….а треба ми и неки сталак да подигне монитор мало – тренутно монитор држим на неком дрвеном коферу од некаквог сервиса за ручавање који сам добио кад сам се венчавао пре 15 година и који још увек није отворен јер – који ће ми…контам да кад га отворим наћи ћу унутра најновију верзију корона вируса.