Otkud sad kupovina tastature za kompjuter nuklearna fizika?

Koliko sam se navikao na tastaturu na laptopu ispao sam skroz iz štosa i nisam znao da je nabavka tastature toliko teška rabota a čak se ne sećam ni da sam ikad za nekoga tražio tastaturu pa sam ovde totalni amater i tupson. Pošto ću sad da radim 99% vremena od kuće bilo je vreme da se kupi tastatura kako bih mogao da razdvojim laptop od monitora i izbegnem probleme sa vratnim pršljenovima, prvo rekoh ma kupiću kao što sam ranije, neku od 1000 dinara maks i to je to, i onda ne dade mi đavo mira i krenem sa guglanjem i palamuđenjem….

Srbi za Srbe
Membranska, membransko-mehanička, mehanička, ima pozadinsko osvetljenje, nema pozadinsko osvetljenje, ako je mehanička koji tip svičeva a ima ih 4 pa guglaj šta su, pa da li anti-gousting tasteri, da li žična ili bežična, da li obična, da li ergonomska i da li se možeš navići na nju, da li brendirana, da li neka nepoznata, da li skuplja, pa gde da dam tolike pare na tastaturu, mehanička je bolja ali glasnija a ja navikao na ultra tihe tastere i na privatnom i na službenom laptopu, pa da li dubok hod, da li plići hod, da li medija tasteri ili ne, da li kompaktna tastatura ili ne, koji materijal, koje RGB osvetljenje, ako bežična da li blutut ili vajerles, da li YU koji koristim 100 milenijuma ili EN koji bi trebalo da koristim, da li komplet sa mišem, da li samo tastatura, da li da ima ono za dlanove da li da nema, da li ovo, da li ono….

Na kraju izgoreo i šupičkumaterinu i kupio onu koja mi se najviše svidela na oko, neku Logitek K235 sa mišem ali tasteri previše zbijeni a meni prsti ko alpska salama pa kad ukucam jedno slovo – završen ceo tekst – tako da će ona da završi kod klinca pošto je stari laptop već završio priču sa tastaturom.

Pojma nemam koju kupiti, ne daje mi se baš 100-200 evra za tastaturu a i te tastature su mehaničke a ja ne volim kad su tastature glasne, uzeti neku membransku – ali ih pljuju po netu, uzeti neku od 1000 dinara pa gde ćeš posao ti je zasnovan na tastaturi, pa ove nepoznate mi deluju zanimljivo ali hajd sad rizikuj, pa neke tastature kao jelke što svetle a samo mi epilepsija još nedostaje….evo pametan nisam. Merkam od jeftnijih (~25€) neku Genius – K10 Scorpion i neku Redragon Karura2 K502 (ova mi deluje najbliže tastaturi na laptopu) a od skupljih (~200€) neku Logitech Craft koju mi je nahvalio kolega koji je koristi. Mehaničke tastature izbegavam za sad iako su kvalitetnije jer ne volim kad je tastatura glasna. Sve u svemu, žurka se nastavlja.

Od „za kupiti u najavi“ ostaju mi još radna stolica – što će biti podvig svemira jer sad imam ~200 kila a posle izolacije ću najverovatnije imati ~milijardu – inače trenutno sedim na nekoj šulj-frendli trpezarijskoj stolici pa kad ustanem sa nje kao da sam bio navučen na nenamašćeni kolac za paradajz kroz koji je propuštena struja….a treba mi i neki stalak da podigne monitor malo – trenutno monitor držim na nekom drvenom koferu od nekakvog servisa za ručavanje koji sam dobio kad sam se venčavao pre 15 godina i koji još uvek nije otvoren jer – koji će mi…kontam da kad ga otvorim naći ću unutra najnoviju verziju korona virusa.