Podešavanje virtualnih hostova na CentOS 7

U sledećem uputstvu ćemo na CentOS 7 virtualnoj mašini na kojoj je već instaliran LAMP (tekst ovde) podesiti virtualne hostove. Virtualni hostovi omogućavaju hostovanje više nezavisnih websajtova na jednom serveru. U ovom slučaju server nam je na domenu ch.local i želimo da postavimo dva odvojena sajta na poddomenima wordpress.ch.local i magento.ch.local.

Ako vi radite sa realnim domenima (domen.com, example.com, sajt.example.com…) trebate kroz panel za upravljanje tih domena ih preusmerite da gađaju IP adresu vašeg servera….u onom slučaju radi se o lokalnoj mreži gde su ch.local, wordpress.ch.local i magento.ch.local lokalni domeni postavljeni da gađaju neki lokalni server.

Ovo sve radite kao non-root korisnik koji je u sudoersima (ovo sam napisao kao da su neki moto klub ili sekta u pitanju)

Ostaje samo još proveriti rade li sajtovi, odlaskom na web adrese wordpress.ch.local i magento.ch.local

Sve je OK

Jedan komentar na Podešavanje virtualnih hostova na CentOS 7

  • Cyan

    Znaš šta mi se sviđa u ovim nekim uputstvima koje sam pročitao kod tebe vezanim za Centos? Nigde nisi isključio selinux! Koliko sam video na netu, prvo šta se radi kad se igra sa apache, nagios, bilo čim – setenforce 0 i disable selinux u confu.

Komentarišite

Email neće biti javno objavljen. Sajt je neobavezan podatak, svi ostali su obavezni.