Бесплатан SMS – како га послати преко интернета?

Бесплатан SMS је упит који доста добијам иако провајдери уз пакете нуде доста бесплатних SMS порука, па ћу сад да појасним како послати бесплатан SMS преко интернета. Испробао сам доста тих free SMS сајтова али се издвојио један који ради без проблема и зове се Globphone.

На Globphone сајту (ево линка) SMS-ови се шаљу без икакве регистрације и чуда, у три корака – одабир броја на који се шаље SMS, писање поруке и слање…као и са мобилног. Скриншотови испод, клик за увећану фотку.

Порука је стигла регуларно са неког броја +447700900239 а пошто је +44 међународни број за Уједињено Краљевство то је инфо одакле се SMS-ови и шаљу.

Ови бесплатни SMS сервиси зарађују од пласирања и кликова на рекламе тако да је препорука да те сајтове ставите на белу листу на вашем AdBlockerу ако га користите да вас ‘не је’ савест – и као што видите у скриншотовима…ја сам то и урадио. Скриншот примљене поруке је урађен из мог PushBullet-а који користим на компјутеру за remote приказ и слање SMS-ова и нотификација са телефона, да не буде забуне. Као што видите нисам путем SMS-а добио слово Ž тако да избегавајте наша слова ĐŠŽĆČ кад користите овај сервис.

Ако SMS шаљете из Србије и корисник сте МТС-а имате и Мондо бесплатан SMS (ево линка) али је процедура мало компликованија – тражи од вас да унесете постојећи број на који шаље конфирмациони SMS којим се логујете па онда шаљете поруку, али пошто је једноставније=боље зато сам у овом тексту поставио Globphone као примарни.

Ови ‘бесплатни SMS провајдери’ се доста мењају – контам да им није профитабилно да шаљу SMS-ове бесплатно у замену за ‘можда неко кликне на банер’ тако да ће овај текст бити подложан изменама у будућности.

Напомињем да је препорука да ипак ове бесплатне SMS сервисе ма колико да су проверени избегавате и да користите регуларни SMS вашег провајдера – јер питање је да ли ће можда некад употребити ваш број за некакво спамовање или неку нелегалну радњу, највероватније неће али ко ће то знати.