Старудија која се да искористити

Имам одличне, за мој укус можда и звучнике са савршеном звуком које сам пре XXX година платио 50€ – волим рећи једна од најбољих „tech“ инвестиција у животу икада. Ради се о 2.1 звучницима Microlab FC-330. Доста дуго сам их користио 24h/дан, били су накачени на мој компјутер (за млађу рају, кућиште оно коцкасто у које се убадала тастатуса, миш, монитор)…онда су дошли клинци, проблеми са простором по кући – PC добио Линукс Минт и отишао је неком другом у руке као поклон јер мени више није био употребљив (два гига RAM-а ми више није завршавало посао) а ја сам купио лаптоп. Лаптоп ко лаптоп, ретко кад је на једном месту, тако да су ти звучници ретко кад били утакнути у лаптоп… Дакле, једно 2 године су више скупљали прашину него што су се користили од чега задњих пола године се нису ни користили уопште – јер није погодно уз шетајући лаптоп и проблеме са простором.

Телефон LG-G2, својевремено флегшип модел и даље одличан – али је захваљујући, отприлике, троцифреном броју падова остао без слушалица, једном му је мењан дисплеј за 60€ јер је био поломљен али је телефон опет испао и опет је требало променити дисплеј и то опет кеширати 60€…од те приче се одустало, узет је телефон за динар а овај је остао да скупља прашину док се не скупе паре за нови сервис – што је уз пар деце од којих је једно школско, Пунтића направљеног 98-е, кућних кварова и осталих зевзека скоро па немогуће. Дисплеј је видљив само на једној четвртини екрана а тачскрин ради нормално – мада мораш да убадаш на слепо.

У кући недостаје музике и паде ми на памет да упарим та два.

LG има 3.5мм џек, види му се четвртина дисплеја, нема Гугл Плеј налог и катастрофа би била да се човек улогује јер се не види шта се куца.

Испробао сам на свом Меизу телефону скоро све VNC сервере за Андроид – понуда је пакао, скоро ни један не ради како треба – једини који ради колико толико добро је програм Remo Droid. Скинуо сам га код себе, путем програма ЕS File Manager сачувао апк фајл тог програма, прекопирао га преко USB кабла на LG и покренуо…и онда паралелно радио на LG-ју на ком се види 1/4 дисплеја и мом телефону на ком се види све – како бих одокативно провалио где отприлике треба да кликнем и како да му дам root привилегије.
Успео, покренуо, накачио се даљински на телефон путем TightVNC-а…али овај програм има тај проблем да за сваки логин мораш да даш дозволу на LG-ју, што ми не пије воду.

Кад сам добио даљински приступ телефону – посао је такорећи завршен, са свог компјутера сам направио Гугл Плеј налог и инсталирао TeamViewer Host и QuckSupport addon za LG, направио TeamViewer налог, доделио LG у „Моје компјутере“ и сад могу LG да отворим на мом Меизуу као да сам на њему – и радим најнормалније као да сам на том телефону лично…истина, јесте слика мало лошија али нећу проводити у цугу више од пар минута на том телефону…само да пустим музику и појачам и ћао.

Даље, инсталирао ТДИ Радио, Накси Радио, TuneIn радио и остале апликације за слушање радио станица преко нета, пребацио на телефон неку mp3 музику…звучнике убо у 3.5мм аудио џек – и сад имам ултраквалитетну Wi-Fi мини линију и радио уређај од којих само звучници заузимају место – нема лаптопа, персоналног компјутера или било чега осталог…телефон је згужен негде иза звучника да се не види…тако да је збун свима који виде да шиба музика са звучника – а нигде никакве линије, лаптопа или компа.

Ако затреба нека музика са YouTube-а пустићу даљински YouTube и коју хоћу музику и то је то. Појачавање и смањене звука радио са мог телефона на овом телефону. Савршено употребљена старудија.

Ово би исто могло да се уради са било којим Андроид телефоном који је спреман за бацање јер га је наследио нови и јачи. Све што треба јесте стотинак мегабајта за ове апликације, 3.5мм џек на телефону и то је то….и наравно, звучници који вам више и не требају…тако да кад будем поправио овај LG-G2 накачићу на звучнике мој старински LG Optimus One који сад вреди 5€ и ето музике за цео дан.