Besplatan SMS – kako ga poslati preko interneta?

Besplatan SMS je upit koji dosta dobijam iako provajderi uz pakete nude dosta besplatnih SMS poruka, pa ću sad da pojasnim kako poslati besplatan SMS preko interneta. Isprobao sam dosta tih free SMS sajtova ali se izdvojio jedan koji radi bez problema i zove se Globphone.

Na Globphone sajtu (evo linka) SMS-ovi se šalju bez ikakve registracije i čuda, u tri koraka – odabir broja na koji se šalje SMS, pisanje poruke i slanje…kao i sa mobilnog. Skrinšotovi ispod, klik za uvećanu fotku.

Poruka je stigla regularno sa nekog broja +447700900239 a pošto je +44 međunarodni broj za Ujedinjeno Kraljevstvo to je info odakle se SMS-ovi i šalju.

Ovi besplatni SMS servisi zarađuju od plasiranja i klikova na reklame tako da je preporuka da te sajtove stavite na belu listu na vašem AdBlockeru ako ga koristite da vas ‘ne je’ savest – i kao što vidite u skrinšotovima…ja sam to i uradio. Skrinšot primljene poruke je urađen iz mog PushBullet-a koji koristim na kompjuteru za remote prikaz i slanje SMS-ova i notifikacija sa telefona, da ne bude zabune. Kao što vidite nisam putem SMS-a dobio slovo Ž tako da izbegavajte naša slova ĐŠŽĆČ kad koristite ovaj servis.

Ako SMS šaljete iz Srbije i korisnik ste MTS-a imate i Mondo besplatan SMS (evo linka) ali je procedura malo komplikovanija – traži od vas da unesete postojeći broj na koji šalje konfirmacioni SMS kojim se logujete pa onda šaljete poruku, ali pošto je jednostavnije=bolje zato sam u ovom tekstu postavio Globphone kao primarni.

Ovi ‘besplatni SMS provajderi’ se dosta menjaju – kontam da im nije profitabilno da šalju SMS-ove besplatno u zamenu za ‘možda neko klikne na baner’ tako da će ovaj tekst biti podložan izmenama u budućnosti.

Napominjem da je preporuka da ipak ove besplatne SMS servise ma koliko da su provereni izbegavate i da koristite regularni SMS vašeg provajdera – jer pitanje je da li će možda nekad upotrebiti vaš broj za nekakvo spamovanje ili neku nelegalnu radnju, najverovatnije neće ali ko će to znati.