Skupili ste neke novce, digli kredit i kupili auto? Pa, ok, ali da li ste time završili posao što se prevoza tiče…

– Znate li čitati saobraćajne znakove poput new, open, delete, create, close, save…?

– Znate li nazive osnovnih delova svog automobila poput desktopa, kursora, taskbara, start menija, foldera, fajla, ikonice, prečice..?

– Znate li čemu služe osnovni delovi automobila poput tastature, displeja, miša, napajanja…?

– Znate li da možete ozbiljno da se povredite u vožnji ako ne znate da vozite ili ulećete naglo u Nigerijske Prevare, dobitke u igrama u kojima niste ni učestvali, ukoliko ste baš vi milioniti posetilac sajta?

– Ukoliko vam pukne guma na autu da li je to znak da se promeni ceo motor pa ćete ipak poslušati majstora Simu/Peru/Žiku koji će vam otvoriti nalog na Facebook-u i instalirati Nero pa to sve papreno naplatiti?

– Ukoliko ste ostali bez goriva da li to znači da je auto neupotrebljiv pa ćete obavezno morati ostati i bez svih podataka na hard-disku?

– Imate li obavezno ili kasko osiguranje ili ćete u slučaju manjeg ili većeg sudara ostati bespovratno bez svojih bitnih fajlova, slika sa krštenja deteta ili snimka detetovog prvog rodjendana?

– Da li ćete dozvoliti da svako poznat ili nepoznat udje u auto i vozi ga po 500km dnevno, ili ćete vi ili automehaničar ipak staviti WPA2 zaštitu?

– Da li će auto isto da vuče ukoliko vam je gepek prazan ili ukoliko se u gepeku nalazi 5 tona programa koji vam ne trebaju, 4 antivirusa koja rade paralelno, 600GB smeća sa prethodnih instalacija koje je majstor Sima/Pera/Žika ostavio?

– Znate da postoji verovatoća i da će vas drugi automobil koji vozi komša kojeg znate udariti pa nisu baš svi mailovi koje vam pošalje bezbedni, može se desiti i da je on zaražen a da toga nije ni svestan…

Tekst povezan sa ovim:
Kako demokratski popraviti auto?

Da li je dovoljno samo kupiti auto? – Ja mislim da nije, treba tu da se poznaje i neka zakonska regulativa, da li smete da gazite pešake, udarate u druge automobile, kada imate a kada nemate prvenstvo prolaza….i slično, pa održavanje automobila, pranje….a vi kako želite…

PS: Nadam se da je vas nekolicina zbog kojih sam ovo i pisalo shvatilo šta je ovde napisano (mada najverovatnije niste)