Ево како можете губити преко 100€ месечно захваљујући својој лаковерности – ВИДЕО

…али и информатичкој неписмености, да се не лажемо, али сам зато ту ја да кликћем у ово уместо вас да бих вас 1:1 упознао са опасностима.

Чак и ако се ви не упецате на ово што вам пласирају разни интернет муљатори, дељењем на свом зиду и слањем поруке о поклон купону вашим пријатељима на чет – можете убедити некога од ваших пријатеља да се упеца на ово срање па да губи велике паре на недељном нивоу…а колико међу својим пријатељима имате лаковерних људи или старијих који не контају баш најбоље где све чуче на интернету преваранти па се немојте много смејати са „Ма дај бре ко може да се упеца на ово“.

У видеу доле, један од мојих Фејсбук пријатеља је поделио вест о поклон купону Макси дисконта, лажном наравном који је неки преварант пласирао на Фејсбуку (Макси нема никакве везе са овим) и клик на тај купон одвео ме је на 6 могућих SMS превара унутар браузера из којих није било могуће изаћи кликом на back на телефону већ само гашењем појединачог таба (а доста људи не зна како да изађе из браузера ван back-а).

Дакле, да сам покушавао да изађем из браузера кликом на back – само бих добијао нове и нове понуде за извлачење пара са постпејд (или припејд) рачуна. Сем тога телефон је и нападно вибрирао што може додатно да уплаши неког ко не зна шта се крије иза овога. Истина јесте да је на страницама на дну писало колико ће „то“ да вас кошта – али то реално никад нико не чита – прво мора да се скролује скроз до доле, друго мала слова фонт фазон двојка, треће подугачак текст тежак за очи.

У примеру доле, зарад личне безбедности а због снимања видеа сам искључио обе картице које имам на свом Меизу телефону а урадио сам и logoff са Фејсбука – чисто како не бих случајним кликом у оно што не треба – себи навикао беду на врат или пак својим ФБ пријатељима. Добро погледајте видео и поделите га свом пријатељу који ово са купонима качи на свој зид. Сем лажних Макси купона виђам на ФБ и лажне Идеа купоне који су били актуелни и прошле године – све у сврху преваре вас или бар ваших пријатеља – зато памет у главу и увек имајте у виду једну ствар: НЕМА НИШТА ЗА ЏАБЕ ДА СЕ ДОБИЈЕ НИ ОД КОГА И НИКAД И НЕ ШАЉИТЕ ПОРУКЕ НА БИЛО КОЈИ НЕПОЗНАТ БРОЈ НИКAД!!!.

И наравно, укажите свом пријатељу на опасност (као што сам ја у видеу рецимо), реците му да се ради о SMS преварама, да може да се изгуби, како сам и показао у видеу и до 100€ месечно ни на шта а све само захваљујући лаковерности да се нешто од некога може добити за џ уз купоне којих је остало мало, пожури народе и остале глупости. Обратите пажњу у видеу и на разне егзотичне линкове у адресној линији.

Напомена – ако вам је мутан приказ изаберите 720p приказ (Зупчаник у доњем десном углу видеа па Quality – 720p).