Интернет је настао узалуд

Да, можда звучи чудно кад неко има нешто да каже против интернета, али све је то помало скренуло у неку настраност верујте ми. Мада како год да окренемо интернет не може бити крив, људи су ти који га уређују који постављају садржај који гледају тај исти или други садржај на њему.

Pomozi.Ba
Интернет је умро настанком друштвених мрежа, можда звучи сулудо, али итекако је истина, друштвене мреже су постале као неки онлајн затвор за људе. Покушаћу да вам дочарам то кроз неке ситуације које сам лично доживео: Леп зимски дан, седим заваљен у фотељу, гуглам, читам оно што ме занима све делује ко идила, али мало морген, у том моменту улеће ми мамина пријатељица у собу у фазону „ајд ми пронађеш од сестре од тетке ћеркину братаницу“

– Али, али госпођо нисам вам ја специјална полиција да могу да пронађем вашу братаницу по теткине линије побогу.
Госпођи се у глави по дифолту пали као снимљени аудио запис који иде „вако некако то бре онај мој мали унук очас посла нађе, ја мислила ти нешто знаш на том компјутеру….“, ја у фазону аха аха све је тако ма де ја нешто знам, немам ја појма ваш унук од месец ипо дана зна боље од мене .

Паметно искоритите компјутерНажалост није то једини случај има их на хиљаде могу да потпишем, то јесте проблем свакако што људи који не знају ништа на компјутеру прво што некако науче јесте како да се логују на Фејсбук, наравно профил им је направљен од стране унука, сина или тако неког..

На још већу жалост родитељи допуштају деци да користе рачунаре још од малих ногу – кад кажем малих ногу мислим буквално на то, значи неких 5-6 година живота, што је јебено прерано, ал’ ајд ђене-ђене што их пусте да користе рачунар, бар да нешто науче корисно али не – шта ће њима нешто корисно, што би се мучили да нешто знају када увек ће имати неки лик који ће да зна уместо њих то што им треба, зашто да се замарају са неким стварима кад једноставно могу да висе на Фејсбуку, онда да слушају неке „звезде и звездице“ на Јутјубу и тако даље погрешних примера злоупотребе интернета кол’ко хоћете.

Сећам се дана кад сам ја имо 5-7 година, знате ја сам се играо са играчкама, правим играчкама, са пластичним коцкицама, са другарима, али знате шта те наше игре су нама изгледале као комбинација најбољих научно фантастичних филмова данашњице само из једног разлога – ми смо имали МАШТУ, али када у данашњем времену дете седи поред рачунара на тако не креативан начин и буљи у Фејсбук оно нема потребу да развија машту, све се своди на просто препознавање објеката и ствари које види. Његов мозак се не користи довољно, не можете очекивати од таквог детета да постане одговорна и добра особа која ће имати интелектуалне вештине на завидном нивоу.
Из таквих ствари произилази још већи проблем – старији који нису никад радили на рачунару. Прво од неког чују за тако неке „забавне ствари“ па одмах улете у замку из које нема повратка, бар не лаког.

Интелектуално уздизањеКо каже да учење не може бити забавно?! Учење може бити и много више од забаве, оно нас уздиже интелектуално.

Сматраћу да је Интернет настао узалуд све до дана кад бар 50% његових корисника користи његове могућности на прави начин, учећи нешто ново, читајући рецимо неку књигу на интернету, што да не?

Знање треба бити наше оружје за будућност, оштар ум, ум треба да царује, а не тренд који у суштини није добар. Ако сте родитељ покушајте деци да обезбедите квалитетно потрошено време, нек’ се играју са вршњацима, нек’ спознају свет око нас, ако баш морају да седе у кући поред рачунара може и то време да им буде корисно, има пуно сајтова где могу почети да уче енглески језик који ће им много значити, могу учити 90% осталих ствари које их занимају.

Елем ако сте пак старији и имате чврсту жељу да радите нешто корисно за себе гуглајте шта вас занима, следите ваше снове, научите неки нови језик, неку нову вештину на рачунару или из стварности уз помоћ рачунара. Хиљаде начина на које можете искористити рачунар у вашу корист и још дупло више начина који вам могу уништити живот на неки начин одузимајући вам време и стварајући вам зависност.

Зато памет у главу, укључи мозак, буди свој и следи своје снове јер шта нам остаје ако немамо снове ако немамо неки циљ коме тежимо, преузмите иницијативу и претворите ваше снове у стварност.