Основати ИТ странку или религију?

Кренуо, док чекам да ми се испече кромпир који сам ставио а поводом избора у Србији, да пишем полу-саркастичан текст о оснивању ИТ странке или бар верског удружења, где би 5 врховних стубова странке или секте бити Денис Ричи, Линус Торвалдс, Стив Џобс, Бил Гејтс и Ејда Лавлејс и да то све крене као нешто позитивно и корисно, па да касније као што хришћани/муслимани имају католике, православце, протестанте, шиите, суните…

…да и ми имамо више подсмерова типа Linux, Windows, Apple, отворени код, затворени код, па на крају да се пошибамо између себе и сви д’изгинемо у крвопролићу – али одустао, мрзи ме толико да пишем, оматорило се ваљда.

…али свакако, било би добро да имамо неку ИТ странку која би се бавила модернизацијом државе у борбом против светог балканског ППП тројства имена „Папир, Потпис, Печат“, информатчким описмењавањем друштва и сличним дебело стручним стварима а све акције да се воде кроз UTP кабл и мрежу, почевши од гласања па до извешаја о раду власти и надаље.

Било је раније некаквих таквих идеја, типа Анонимуси – али су пропале под плимом разних обећавајућих странака јер се опет испоставило да народ воли да верује у обећања и миловања крава по глави. Шта год да му краватар пред изборе обећа – народ ће то прогутати, било да је укидање БусПлуса или ТВ претпате или да је метро или шта год – прогутано. Има и тих неких разних који продају глас за пакетић пред изборе а у ИТ-ју једини пакет који можете да добијете је TCP или сличан пакет који контам да народу који не треба ништа.