Шовинизам на YouTube-у и како га мимоићи (случај Ноди)

С времена на време налетећете на натпис на YouTube-у: „Sorry, this video is not available in your country“. Конкретно хтео сам клинцу да пустим цртани филм Ноди преко YouTube-а, евентуално и да га скинем са YouTube и отприлике на 5 од 6 видео клипова које сам покушавао да отворим је излазило је ово упозорење. Можда бих и разумео да се ради о заштити ауторских права па нико не може да гледа преко YouTube-а али овако…не контам.

Дакле, ако сте из Србије….не можете да глedate овај видео, али ако сте из неке демократске државе све је ОК, у тој Србији онако живе само дивљаци, канибали, терористи и штатијазнам за нас у ЕУ, Америци и тако то.

Е па…и томе има лека…име му је Tor Browser Bundle, а већ сам писао о њему овде.

Укратко, Tor је модификовани Фајерфокс браузер исконфигуран да приступа мрежи тако да се не види одакле тачно стиже посета. Приступаћете ви YouTube-у из Србије, али ће сам YouTube ту посету видети као да долази из Холадније, Немачке или неке друге државе.

Шовинизам на YouTube-у и како га мимоићи (случај Ноди)

Укратко.

  1. Скините и инсталирајте Tor Browser Bundle са ове адресе и иазберите оперативни систем који имате или језик на којем би сте желели да буде Tor (нажалост нема српског језика, али добар је и Енглески)
  2. Покренита га кликом на иконицу која личи на лук 🙂
  3. Омогућите флеш плејер (клик на TorBrowser у горњем левом углу, па на Add-ons, па на Plugins, и поред Shockwave Flash кликните на Always Activate, па затворите и отворите Tor
    2014-02-09_120304

 

То је то, сад можете без икаквих проблема национал-расистичко-шовинистичке природе да идете на који год хоћете клип:
2014-02-09_112800