Како скинути видео са YouTube-a и сличних сајтова?

Питања типа: „Како си скинуо Пепу Прасе, где си нашао тај цртани?“, „Има неки клип на Vimeo о диносаурусима, треба мојој ћерки за презентацију у школи, има ли неке шансе да то скинеш?“ и „Како скинути видео са YouTube-a и сличних сајтова“ сам добио једно милион пута па хајде да обрадим и ту тему.

Ствар је веома једноставна да једноставнија бити не може и све што вам треба да би сте кренули са скидањем клипова са YouTube-a и сличних сајтова са видео садржајем јесте Firefox који постоји и на Windows и на Linux и на Mac (Мак) рачунарима и једна мала екстензија за Firefox која се зове Flash Video Downloader коју можете скинути уколико користите тај интернет прегледач кликом на овај линк па кликом на ‘Add to Firefox’, сачекате да се екстензија скине па кликнете на Install’. И то је то што се тог „тежег дела тиче“.

Након што сте инсталирали екстензију приметићете нову иконица у горњем десном углу: youtube-download2

Сада све што треба да урадите јесте да одете на YouTube, Vimeo или сличан видео сајт, кликнете на клип који би желели да скинете на свој рачунар, потом кликнете на новонасталу иконицу (приметићете да је сада плава, то је знак да је клип спреман за скидање) и изабере формат у којем скидате клип (изабраћемо HD у овом случају):

Kako skinuti video sa YouTube i sličnih sajtova

…да изаберете где ћете да сачувате снимак и сачекате да се скидање (download) заврши:

Иначе YouTube уме понекад да буде и фашиста, а како то његово понашање да „оправите“ прочитајте на овом линку. Такође, ако желите да уклоните досадна обавештења и натписе на YouTube прочитајте овде како да их се отарасите.