Шта би се десило да се у Србији уведе порез на интернет?

Сви живи шерују ових дана како изгледају улице Мађарске, након феноменалне одлуке њихове Владе да уведе порез на интернет – интернет провајдерима а који би на крају, наравно био наплаћен крајњем кориснику, а који би се тарифирао око 50 центи (60 динара) по сваком гигабајту протока при чему максимални порез за физичко лице не би могао да буде већи од 2.5 евра месечно.

Укратко, на улице је тренутно излетело трилион Мађара са куком, мотиком и намером да неком дебелом краватану у оделу олупају главу.

Ево, како ја мислим да би се ситуација одвијала да се ово исто деси код нас, по мени (одмах да се извиним што овај чланак има политичку конотацију, али ако вам то смета, не читајте даље).

01.08.2014

Шушка се увођењу пореза на интернет. Гласине. Ништа озбиљно.

01.10.2014

Влада Србије доноси у Скупштину закон по коме се уводи наплата пореза на коришћење интернета а који ће плаћати интернет провајдери.

01.10.2014

Скупштина без икаквих проблема прихвата закон великом већином гласова а постоје индиције да је виђен неко из опозиције како се буни, али не може то да се докаже. Обезбеђење враћа сигурносне камере уназад јер се и њима учинило да су видели негде опозицију али ни они нису најсигурнији. Могуће је да нису премотавали снимке из скупштинског рестарана.

На снимку из Скупштине се видео Вук Драшковић који је кренуо да се се буни због овог пореза али га је колега који седи до њега ћушнуо лактом подсетивши га у којој је сад партији и да није више опозициони лидер.

01.10.2014

Станија показала нове обнажене фотке, сви интернет портали пишу о томе, а изгледа и да је Мими Оро избацила нову секси песму на YouTube. На TV-у иде најава за нове Звезде Гранда у којима су се вербално закачили Мирослав Илић и Харис Џиновић. То се не пропушта, сви су крај TV апарата.

01.10.2014

У Ексклузиву на Првој она модна блогерка се опет испалила хахахахахах како је глупа ххахахаха, како само успева да сама зарађује толике паре кад је глупа хахахахах…

01.10.2014

У последњим тренуцима Дневника, премијер говори да је донет нови закон о опорезивању интернет провајдера којим ће се стандард и услуга подићи на највећи могући ниво и да ће од таквог закона највише профитирати сами интернет корисници, јер ће добити бољу услугу и веће брзине.

На питање новинарке, да ли већи порез значи и да ће скочити намети за грађане који користе интернет, премијер одговара да никако неће бити скока намета грађанима због овога али да ће бити корекција цена а са којом држава нема везе јер одлуку о скоку цена доносе сами провајдери.

Ова изјава бива тренутно објављена на порталима Блица, Курира и РТС-а и добија најпозитивније коментаре са преко 2000 плусева и пар минуса.

02.10.2014

На Фејсбуку један утицајни Пребранац са кобасицомса Истока објављује да је уведен закон за опорезивањем интернета и да ће због овог закона бити подигнуте цене интернета које плаћамо интернет провајдерима и наводи упоредне анализе цена ADSL-а из Европе и света са брзинама које грађани имају а вишак у цени који ће грађани плаћати дочарава са сликама на којима се види колико би коцкица шећера могли грађани да купе за тај вишак пара.

Ова објава дочекује његове пратиоце неспремне те их разљућује и бива коментарисана са „Маму им лоповску, треба да се дигне кука и мотика и да протерамо та говна са власти“. Постови имају више од по 5000 шерова на Фејсбуку и 2000 ретвитова на Твитеру уз обиље бесних коментара.

02.10.2014

Na Twiteru se pojavio hešteg #njetPDV уз који се објављују ултра љути и опасни твитови о томе како су на власти лопови, како их треба мотком, како смо најсиромашнија држава у Европи. Појаве се и твитови са „Можда нам стварно овај порез помогне“ али под навалом напушавачких ултра бесних твитова нестају и ти твитови и ти профили. Ботови.

На Фејсбуку се праве групе „Не интернет порезу у Србији“, „Убиј, закољи да интернет порез не постоји 🙂 LOL“, „Дневна доза корисника који не плаћа интернет порез“ као и мноштво других група. Прве групе које су креиране на ову тему имају више од по 100.000 чланова.

Најшерованији клип са YouTube-a данас:

05.10.2014

На сајту петиције24.com направљена је петиција за укидање закона о порезу на интернет и има преко 6000 потписника. Ово ће дефинитивно, као и овек до сада, да дотуче власт.

07.10.2014

На Твитеру и даље расте број љутитих напушавачких твитова о томе како је ово лоповски порез и атак на сиротињу и да то неће моћи тако. Сви су љути. Прељути. На Фејсбуку почињу корисници да каче смешне карикатуре и фотомонтаже како премијер завлачи руке у џепове људи који играју Countер Стрике уз опаску „Ово је за одбрану“.

Од 20 твитова држављана Србије, 15 је везано за порез на интернет, 3 на то како је она блогерка испала глупа, 1 на нови спот Мими Оро и 1 неки безвезе о неким зајечарским пензионерима који живе у картонској кутији и једу из контејнера.

Новине су објавиле да се спрема нова геј парада у центру Београда.

09.10.2014

Нека емисија је избачена са неке телевизије, народ се регрутује преко Твитера да дође да протествује због те емисије и креира се ивент на Фејсбуку. Од 1321 пријављених, сутрадан ће на протест доћи 176 људи. И даље се прича о снижењу плата полицији, ватрогасцима, докторима, професорима…као и о смањењу пензија. Нема везе. То је небитно.

13.10.2014

И даље постоји могућност да ће се одржати геј парада у Београду или како је они зову „Прајд“. Како их бре није срамота да парадирају, то се мора спречити. Паралелно са овим објављен је папарацо снимак Станије како полугола шета терасом код јој ветар тарлаха по десној сиси. Снимак покупио милион прегледа у року од 2 сата. Сви причају о геј паради и како је спречити. Патријарх наводи да је то највећа несрећа која може задесити српски народ.

На једној телевизији са националном фреквенцијом почиње да се емитује ријалити „Крешем ти мужа, варим ти жену“ у коме ће учестовати свингер парови из региона. Све новине пишу о овоме на насловним странама.. На телевизији пиче сцене где се два пара потукоше око тога чија је жена лепша. То се не пропушта.

На твитеру и се и даље води полемика око новог пореза на интернет, али смањеном жестином. Пребранац са кобасицоми се боре ко ће напушавачкијим твитом да добије више фејвова и ретвитова. На фејсбуку у групама креираним због новог пореза почињу да се објављују рекламе за фејсбук странице које се баве продајом патика из Будимпеште.

21.10.2014

У емисији „Тешка реченица“, Премијер наводи да ће се паралелно са новим порезом у Србију слити и инвестиције из Арапских Емирата које ће имати за циљ да ојачају интернет инфраструктуру и како ће корисник у Србији напокон због овога имати брзину интернета достојну за човека. Инвестиција ће обухватати увоз из Арапских емирата најмодернијих сервера, оптике, лоад-балансера и осталих технолошкох достигнућа , уз ултра повољну камату од 2% уз грејс период од годину дана.

Водитељ му уз сузе радоснице честита на великом залагању да грађани Србије живе као цео света.

07. 11.2014

Пристижу увећани рачуни од интернет провајдера. Људи то фоткају и шерују на Фејсбук, Твитер и Google+ уз коментаре попут: „Харач“, „Ваља платити одлазак онолке делегације у Брисел“, „Сад гувернерка може да стави нову зурку и слично“. Појави се и понеки бесни твит или фејсбук статус.

17.11.2014

На улице је изашао стандардни број возила из ГСП-а, саобраћај је умереног интезитета и нема већих гужви на улицама. Људи и даље помену порез на интернет али он сад није битан јер се десио први секс у ријалитију „Крешем ти мужа, варим ти жену“, а и реално, није то неко велико увећање рачуна, може се и с њим живети, 250 динара месечно, нећемо умрети за ту сићу.

01.02.2015

Шушка се о новом порезу на коришћење мобилног интернета и коришћење електронске поште

Рекоше ми да морам ово да напишем: Текст је моје неко размишљање на овој страници и нема везе (бар желим да верујем да нема везе) са стварношћу.