Препорука за веб хостинг? Домаћи Нинет!

Након разноразних проблема које сам имао са претходним хостинг провајдерима решио сам да блог и још неке сајтове које радим пребацим код неког иностраног провајдера типа DigitalOcean и завршим причу са домаћим газдама јер немам ти ја живаца за то, сувише сам матор, шта ћу.

Иначе локал-патриота сам (додуше мало ширег гео-опсега), између осталог и кад је куповина производа у питању, пре бих купио хостинг код неког нашег човека (наш човек односно наша фирма = са подручја Балкана односно из EX-SFRJ) или иностране фирме која послује код нас (послује код нас, наши људи ту раде и добијају плату, плаћа порезе у нашој држави) него од тамо неког дебелог Шулца или Џорџа који кроз порез финансира увођења демократије по разним Либијама, Ирацима и Србијама – а све под условом, наравно да је производ квалитетан и да није ударање по ушима са ценом.

Има један домаћи провајдер за којег знам на основу референци да је добар и то је то, Mainstream, али је проблем била релативно висока цена за оно за шта је мени требао простор а требао ми је за блог који има око 50.000 прегледа страница месечно, евентуално неки полуприватни дневник и пар јавности невидљивих тест сајтова за фирме које су ми тражиле да им направим презентацију.

међутим у међувреmenu, десила се нека акција код „опет неког нашег домаћег“ где се уз купљен национални домен добијао хостинг за џ – па рекох „ајде Жодра, поједи говно и овај пут јебо те економски патриотизам“ – око 4€ је домен који мени треба ионако, а за те паре добијам и 3 MySQL базе и могућност да накачим још пар неких својих сајтова уз проток од 100GB колико је мени више него довољно – ма даћу му шансу пре него што запалим код других и тако ја пробах са дељеним хостингом код домаће, нишке хостинг компаније Нинет.

Не могу да се пожалим да одзив и брзину учитавања страница које су осетно брже него на претходна два провајдера где се блог налазио (несрећни Верат и одлични GoDaddy). cPanel ради, cronjob ради, сајт не штуца – све је цакум пакум.

Било је то и пар неких проблема које сам описао овде а који су решени са њиховом техничком подршком готово тренутно и што је најбитније после тих фамозних 17h кад ради техничка подршка већине провајдера.

У међувреmenu сам преко неке Фејсбук групе упознао запосленог у Нинету, Ивана Муљевског и од њега сазнао да је Нинет заиста 100% домаћа команија, сервери се налазе у Нишу, сервер соба је професионално опремљена и заштићена (доле у тексту мало детаљније о томе кога занима) – дакле све је цакум пакум плус су и осмислили акцију којом се ионако повољне цене – додатно обарају јер највероватније није нешту у реду с њима (моје предрасуде о производима на снижењу), тако се рођаци не послује на овим просторима.

Хостинг Пилот – снижење за све

Хостинг Пилот је осмишљен као систем константног снижења цена за све производе, укључујући виртуалне сервере, дељени хостинг, куповину домена и све остало шта се може купити код њих а да је везано за хостинг и све функционише по систему припејд кредита и партнерства.

Ви постајете партнер ако иницијално уплатите од 100€ па навише у динарима припејд кредита којим и даље управљате и купујете шта вам треба, од домена, VPS-ова па до дељених хостинга, наменских сервера односно свега што се да купити у Нинету и за из тај кредит добијате попусте у распону од – до.

Постоји више нивоа партнерства и самим тим више нивоа попуста на производе те производе купљене код њих ви можете даље продавати коме треба а разлику – себи у џеп, а попусти на ионако солидне цене се крећу од 5-25% у зависности од производа.

Ниво партнетсва и попусти

Пример уштеде: Треба вам наменски (dedicated) сервер на пола године, са рецимо 2xCPU, 16GB RAM-а и 2x146GB HDD-а, у Нинету тај пакет регуларно кошта: 139€ x 6 месеци = 834€
…али, ако уплатите иницијално 710€ у програму Хостинг Пилот потпаdate под услугу Партнер (минимум припејд кредита за ову услугу је 500€) те исти сервер ће са попустом за вас уместо 139€ коштати 118.15€ па је нова рачуница: 118.15€ x 6 месеци = 708€, дакле уштеда ни мање ни више него 125€.

За кога је идеалан Хостинг пилот?

За људе који имају више сајтова или домена, којима треба виртуални или наменски сервер, за препродавце (или ти модерно речено за реселере) као и за људе којима је трошак и иначе од 100€ па надаље за VPS, хостовање сајтова које поседују и домене, сертификате и слично.

Хостинг Пилот партнерски портал је приватни и приступа му се кроз VPN тунел, и у њему имате информације о ценама, попустима, вашим производима, можете наручити нове производе у два клика.

Увек имате преглед колико вам је новца од кредита остало и колико ће вас новца коштати производ који би да купујете. И овај панел је модификован и искодиран од странце људи из Нинета (шаблон је додуше купљен) а добра је ствар што кроз њега имате и live подршку

Ево како изгледа Хостинг Пилот панел за партнере

Хостинг Пилот - панел

(клик за увећање)

А ево како изгледа рецимо наручивање VPS преко панела. Видите колико вам је остало кредита а и колико ће наруџбеница да вас кошта.

Хостинг Пилот - наручивање виртуалног сервера

(клик за увећање)

Не бих даље да давим, свакако пуна препорука и за ову фирму и за овај начин куповине са попустима.

Драго ми је што је у питању домаћи производ и домаћа фирма која је дефинитивно нормална и тако новац остаје овде код нас, порез од куповине ће отићи на право место надам се (мада обично на крају оде неким дебелогузанским политичарима паразитима уместо рецимо полицајцима или наставницима за плате) уместо на финансирања увођења демократије и хуманитарна бомбардована цивила.

Детаљније о Хостинг Пилоту можете прочитати овде: hostingpilot.rs

Колико је то све у Нинету стабилно и безбедно?

Serverи

Фотка из река у Нинету

Ја сам као сисадмин тражио од њих да ми доставе како је обезбеђена сервер соба, каква је опрема у питању и остало везано за ниво професионалности и приступа целој причи. Не бих баш да ми се рецимо webshop налази у кујни код Радојице из Кусатка.
Ово су званичне информације о целој причи.

Имају два независна струјна напајања (ако једно гекне, друго преузима посао) са све UPS-ом који ради у паралелној вези и наравно дизел агрегат ако оба напајања оду дођавола – у том случају агрегат преузима посао напајања UPS-а док струја не дође – другим речима, не може се десити да вам посао стане ако нестане струје у Електродистрибуцији на пар дана што се реално и може десити.

Сервер соба је обезбеђена видео надзором, приступ је могућ само ауторизованом особљу и бележи се сваки улаз и излаз из исте, тако да не може да се деси да се колега и колегиница заволе у сервер соби, ако ме разумете а и ако „се заволе“ ту је алармни систем који штити од неовлашћеног упада и љубави као и IP камере које би обрадовале разне Јућубове и домаће первертите.

Сервери су иначе HP-ови (Ха-Пе) а рутери брендова Cisco и Microtic, дакле све као што теба да буде, то би се рекло – „ПО ЈУСУ“.

Иначе, импресије о овој фирми, с обзиром да је у питању домаћа фирма која професионално приступа послу – а такве ће увек имати протекцију, сам почео да пишем пре него што сам и ступио у контакт са екипом у Нинету, у међувреmenu су ме људи и контактирали тако да на моје дупло задовољство компанија Нинет из Ниша је и званични партнер овог текста.

Детаљније информације о Хостинг Пилоту као и о самој компанији Нинет можете добити на адреси ninet.rs.