YouTube – Како се отарасити сморитељских натписа и обавештења

Натписи, напомене и обавештења на YouTube-у су осмишљени како бисте били упознати са неким новим видео клиповима особе која је урадила постављање клипа или као нотификација ка нечему другом, а у реалности ове нотификације смарају до те границе да видео клипови више и не могу да се гледају.

Често налетим да је неко обавештење постављено преко целог видео клипа и док га ручно не затворим тако остаје…као неки спам. Неки људи се досете па видео клипове које често користе (цртаћи и дечије песмице, музика и слично) скину на свој рачунар локално (описано овде како) али постоји и начин да ове нотификације искључите и „доживотно“ да се тако изразим, тако да видео клипове на YouTube можете гледати без ових смарајућих ствари и без скидања клипова на компјутер а знам да те нотификације сметају скоро па свима а не знају да могу сасвим нормално да их се отарасе.

Да бисте се упустили у ову акцију потребно је да имате свој Гугл налог и да сте њиме пријављени на YouTube, те ако немате, направите и улогујте се. Само док сте пријављени својим налогом на YouTube бићете у могућности да уклоните ова срања.

1) Улогујте се на YouTube па идите на подешавања свог налога или једноставно идите на овај линк: https://www.youtube.com/account_playback

2) Одчекирајте све испод Annotations and interactivity и Captions па кликните на SAVЕ

YouTube obavestenja 02

То је то. Сад можете гледати видео клипове без тих досадњаковских обавештења. Као што сам рекао, док год сте пријављени на YouTube нећете више кубурити са овим па можете на миру да гледате клипове са YouTube-а.

Скриншот са горње фотографије је скинут са овог видео клипа.