Како исећи сцену из неког филма то јест видео снимка?

Још један од ‘ево ти линк па се јебавај сам’ текстова на који ме је мука натерала јер поред оног „Како заротирати видео снимак“ ово је друго питање на ту тему које добијам највише – па да га поставим да бих могао да шаљем линкове уместо да стално понављам једно те исто – и на крају ТимВјувер па одрадим сам. Треће питање је како конвертовати неки видео формат у неки други – одговор отомпотом.

Исто као и приликом ротирања видеа – потребан је бесплатни и OpenSource програм који се зове AviDemux и може се скинути одавде. Ако користите 360 Total Security избациће вам да је програм тројанац, игноришите то упозорење, ради се о класичном FakePositive упозорењу – а иначе је 360 Total Security у последње време почео да штуца са FakePositive упозорењима, надам се да ће исправити тај проблем ускоро.

У овом примеру, AviDemux је исталиран на Виндовс 10, а видео који „исецамо“ је из серије „Рањени Орао“ изгребован путем Фајерфокс extenzije FLV (писано о њој овде) са неког сајта који пушта серије онлајн а за који ме је једна цура искукала да јој исечем једну сцену јер се ложи на глумца Ненада Јездића па хоће да има неку сцену са њиме на телефону и врти кад год може и стигне. Иначе и ја готивим Ненада Јездића – али она га изгледа готиви на мало вишем нивоу од мене, влажни снови и те форе.

Стартујемо програм и видео превучемо у њега видео

Следи одабир почетка сцене која нам треба. Почетак сцене можемо изабрати или повлачењем клизача (ово плаво у зеленом правоугаонику) или кликтањем на тастере >> или << (ово у црвеном). Кад дођемо до места одакле треба да почне наша сцена коју треба да сачувамо кликнемо на тастер А (ово у плавом).

Сад треба одабрати крај сцене коју би да сачувамо. То радимо или превлачењем клизача (и даље ово у зеленом правоугаонику) или коришћењем једног од тастера << или >> (нисам их обележио, нађите их сами сем ако немате катаракту). Кад дођете до краја сцене коју би да сачувате, кликните на тастер B (ово ушта удара плава стрелица).

Остаје вам да сачувате видео а то радите тако што кликнете на File па на Save. Програм ће нешто да вас пита, игноришите га и кликните Yes.

То је то, сад ће ово што сте одабрали да се сачува тамо где ви кажете и после тога можете да отворите видео и да радите са њим шта год желите даље, мене не занима шта.