osnovno-znanje-za-rad-na-kompjuteruOnline testom opšteg kompjuterskog znanja proverićete imate li minimum znanja potrebnog za normalni rad na kompjuteru u nekoj firmi ili gde-god.

Ovo nije test sa nekakvim zvaničnim pitanjima izvučenim iz nekakvih ECDL testova ili ko zna odakle, niti ćete dobiti nekakav sertifikat od bloga već se pitanja odnose na realnu situaciju u koju ćete upasti ako sednete za kompjuter u nekoj firmi i treba da uradite nešto „ovozemaljsko“

Sva pitanja, a ima ih ukupno 30, su najnosnovnija moguća i nema nekih teških stručnih, nećete dobiti pitanje „Šta je procesor“ ili „Kako instalirati drajvere“ – te ako ste već pro u svetu IT-ja ne morate ni raditi ovaj test. Istina jeste da ćete imati neka trik pitanja ali to se i očekuje – da sami nešto iščivijate. Nema vremenskog ograničenja.

Nemojte da koristite Gugl ili komšijinog malog da bi došli do odgovora (mene prevarili ili ne isti mi đavo) sem tamo gde je naznačeno da možete koristiti javno dostupne servise i alate da bi „izbunarili određenu informaciju odnekud“.

Voleo bih kad biste na na kraju testa podelili ovu stranicu sa vašim prijateljima koji nisu debelo u IT-ju kako bi i oni mogli da provere te neke osnovne stvari potrebne za komforan rad na kompjuteru

Napomena: Pitanja iako su osnovna su relativno i teška jer neka pitanja traže istraživanje po netu, tako da ako nemate 20 minuta vremena nemojte ni počinjati sa ovim, sačuvajte za kasnije.

Ajd pa srećno…